HomeMachinesAandrijven en besturenLasal Safety Designer voor besturingssysteem Sigmatek

Lasal Safety Designer voor besturingssysteem Sigmatek

sigmacontrol-safety-1

Met C-Dias wordt het besturingssysteem van SIGMATEK uitgebreid met Safety functies. De Safety componenten zijn volledig geïntegreerd in het SIGMATEK besturingssysteem en kunnen naar keus worden gecombineerd met de C-Dias serie. Met de LASAL Safety Designer, wordt de gebruiker voorzien van een comfortabel hulpmiddel voor de Safety configuratie. Het complete systeem sluit aan op de IEC 61508/SIL3/Ple standaard.

Besturingstechniek van SIGMATEK met Safety integratie

Motor van het systeem is de CSCP 011 Safety controller, bestaande uit 4 safe inputs en 2 safe outputs. Het is duidelijk dat aanvullende safety modules voor eenvoudige applicaties niet meer nodig zijn. De module analyseert en controleert de safety in- en output. Uitbreidingsmodules zijn de CSDI 161, met 16 safe input en 2 puls uitgangen voor kortsluitherkenning en de CSTO 081 safety module met 8 safe kortsluit beveiligde outputs. Door een gedecentraliseerde en modulaire configuratie kunnen de safety componenten flexibel worden geïntegreerd in de architectuur van het SIGMATEK systeem. Met dezelfde compacte constructie zoals alle C-DIAS modules, uitermate geschikt om op ieder moduuldrager in de C-DIAS serie te kunnen worden aangebracht. De modulaire constructie maakt het mogelijk safe en non-safe componenten te combineren. Bestaande systemen kunnen eenvoudig en flexibel worden uitgebreid met veiligheidsfuncties.

Eenvoudige en comfortabele integration met de LASAL Safety Designer

De volledige integratie van de Safety Designer in de LASAL  engineerings-toolkit vereenvoudigt het programmeren en configureren van de Safety controller. Logische bewerkingen en I/O configuraties kunnen eenvoudig worden gemaakt. Met de functie bibliotheek kan de gebruiker eenvoudig logische handelingen voor Safety gerelateerde procedures maken. Naast de standaard functieblokken , voorzien de Safety functieblokken gebaseerd op de PLC open standaard in Emergency Stop, Two Hand Control of Guard Locking . In de geïntegreerde grafische editor, kunnen functieblokken en i/o’s worden geplaatst door middel van drag & drop  en verbonden worden met de non-safe variabelen van de PLC. Downloaden, online monitoring en debuggen wordt via de online interface van LASAL gedaan. Verschillende Safety Controllers kunnen worden gebruikt per project, waarbij het programma van iedere Safety Controller kan worden verdeeld over een onbeperkt aantal netwerken. De eenvoudige verwerking en een duidelijk georganiseerd geheel reduceert de tijd en inspanning  voor programmering, het onderhoud, diagnose en met name de validatie.

sigmacontrol-safety-2

SigmaControl

sigmacontrol-logoMet ruim 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KEBA en IQ-Automation voor de Benelux. De uitgebreide kennis van zaken op met name Motioncontrol gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

SIGMATEK

In 1988 is in Lamprechtshausen bij Salzburg SIGMATEK opgericht. In de nu bijna 20 jarige geschiedenis hebben vele innovatieve ontwikkelingen tot evenveel baanbrekende besturingsoplossingen geleid. SIGMATEK ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servosystemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen uit de R&D van SIGMATEK. De afgelopen jaren is een onstuimige groei de reden geweest tot 2 keer toe de faciliteiten te verdubbelen. Momenteel werken er ca.300 hooggekwalificeerde medewerkers. Innovatie, hoge kwaliteit, Europese productie en service zijn maatgevende voor het succes van SIGMATEK.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.