HomeNieuwsBeurzen en evenementenLars Wallentin keynote speaker op Packaging Innovations

Lars Wallentin keynote speaker op Packaging Innovations

lars-wallentin

De bekende Zweed en in Zwitserland woonachtige packaging design ‘autoriteit' Lars Wallentin, die een indrukwekkende carrière achter de rug heeft bij Nestlé en internationaal een begenadigd spreker is, geeft een keynote lezing op Packaging Innovations.  Op 30 november zal Lars Wallentin het seminarprogramma afsluiten met een scherpe en inspirerende lezing: “Packaging Sense: does it really goes back to simplify, surprise and synergies or is there a hidden secret?”

easyfairs-logoLars Wallentin werd geboren in Zweden en is na zijn opleiding verhuisd naar Zwitserland waar hij 40 jaar heeft gewerkt voor het hoofdkantoor van Nestlé. Hij was daar verantwoordelijk voor strategisch design en creativiteit van brands zoals Nestlé, Nescafé, Maggi, Buitoni, Nesquik en KitKat. Inmiddels is hij internationaal een veelgevraagd spreker op het gebied van design, communicatie en verpakking. Hiernaast adviseert hij producenten van consumer goods over hun verpakkingen.

Tijdens zijn presentatie zal hij uitleggen dat er geen groot geheim is als het gaat om Packaging Sense, maar dat het neer komt op het feit dat er een groot verschil is tussen wat een jonge brand manager wil en wat een top designer kan bieden mits hij/zij vrijheid krijgt om creatief te zijn met duidelijke doelstellingen. “Steve Jobs heeft de wereld bewezen wat design kan doen. Evenals Nespresso”, aldus Lars Wallentin.

Op zijn website Packaging Sense (www.packagingsense.com) legt Wallentin het belang van een goede verpakking uit. Verpakkingen worden technisch steeds beter; minder materiaal, kostenbesparend en de technische processen worden beter en sneller. Designs worden ook steeds slimmer. Maar helaas wordt niet alles beter. Sommige verpakkingen worden niet begrepen, het is niet duidelijk wat er inzit of de tekst lijkt niet te kloppen met het product. Een goede verpakking wordt snel herkend: goed ontworpen, functioneel, houdt rekening met het milieu, het communiceert wat erin zit en waar het voor dient. Maar waar gaat het soms mis? Wallentin zal tijdens zijn presentatie voorbeelden geven van wat wel en niet goed is en zal het waarom achter deze voorbeelden laten zien.

Packaging Innovations is het nieuwe Nederlandse event waar de laatste internationale trends, de beste designbureaus, de aanbieders van de meest bijzondere materialen en technieken samenkomen. De Passengers Terminal in het hart van Amsterdam wordt het centrum waar internationale en nationale innovaties samen komen. In een relaxte omgeving kunt u ideeën uitwisselen met marketeers, designers en producenten van nieuwe materialen en oplossingen.

U weet als geen ander hoe lastig het is om uw product in het schap tot zijn recht te laten komen. Dit event geeft u de mogelijkheid om nieuwe ideeën op te doen, nieuwe materialen te voelen en designs te zien die wellicht ook op uw product van toepassing kunnen zijn. Innovatie, Inspiratie en Passie zijn onontbeerlijk in uw dagelijkse werkzaamheden. Kom naar Packaging Innovations en doe inspiratie op, laat uw passie zien zodat u kunt innoveren.

Het bezoeken van Packaging Innovations en het bijwonen van deze keynote is alleen mogelijk op uitnodiging.

Kijk voor meer informatie op www.easyfairs.com.