Home Nieuws Lareka zet kennis van tabaksindustrie in voor verpakken chocolade

Lareka zet kennis van tabaksindustrie in voor verpakken chocolade

lareka

Lareka Confectionery & Tobacco Equipment zet haar kennis van de tabaksindustrie in om 4.000 druppels lijn per minuut aan te brengen op een verpakking voor chocolade. Het bedrijf uit Valkenswaard introduceerde vorig jaar een Ceres machine om gezondheidswaarschuwingen aan te brengen op sigarettenpakjes. Deze ervaring heeft Lareka nu gebruikt om haar Sig DSN te upgraden om hotmelt aan te brengen bij snelheden tot 4.000 millimeter per seconde.

lareka-logo-2016Henk Somers, directeur en eigenaar van Lareka, vertelt in een artikel op de website ConfectioneryNews dat ondanks dat de ‘roots’ van het bedrijf liggen in de tabaksindustrie, deze kennis ook kan worden toegepast in de zoetwarenindustrie en vice versa. Somers omschrijft de Sig DSN in het artikel als een hogesnelheidstrein voor lijmen. “Onze machine verslaat de concurrentie door de hogere accuraatheid en de kleinere vervuiling van lijm in de machine”, aldus Somers.

De machine is inmiddels geïnstalleerd bij een chocoladefabrikant in Zwitserland en kan daar 165 repen per minuut verwerken. Lareka is nu op zoek naar andere bedrijven die haar ‘high-speed’ machine wil uitproberen om chocoladerepen te verpakken.

Kijk voor meer informatie op www.lareka.nl.