HomeMachinesNiet-primair verpakkenLantech verpakt en beschermt voor schadevrij transport

Lantech verpakt en beschermt voor schadevrij transport

Het transport van producten is voor veel producenten een bron van ergernis. Er kan van alles mis gaan, waardoor producten beschadigd bij de klant worden bezorgd en niet worden afgerekend. Veel bedrijven calculeren een uitval van een tot twee procent van te voren al in, wat natuurlijk invloed heeft op de marge. Maar waarom? Waarom niet focussen op perfect verpakken en beschermen en zorgen dat uw lading in optimale staat bij de klant aankomt? Door de schade tijdens het transport te beperken, gaat de marge immers meteen omhoog. Lantech is gespecialiseerd in zowel verpakken als beschermen, en haaks verpakken is daarbij een van de geheimen.

Haakse dozen

Het klinkt misschien vreemd, maar schadevrij transport begint bij de omdoos. De functie van de doos is optimale bescherming tijdens het transport. Het is daarbij van het grootste belang dat de doos perfect haaks wordt opgezet, dus dat de hoeken precies 90 graden zijn. Hiermee wordt voorkomen dat producten onmiddellijk gaan wringen en er bij het inpakken al beschadiging ontstaat. Na het beladen moet de doos perfect haaks worden gesloten. Als de gesloten doos niet helemaal haaks is, vallen de hoeken van de dozen namelijk niet op elkaar, waardoor de stapelsterkte op de pallet vermindert en dozen kunnen inzakken.

Palletbelading

Ook op de pallet moet goed worden gestapeld om een maximale stapelsterkte te bereiken. Er moet ook binnen de maat van de pallet worden gestapeld. Er mogen geen dozen uitsteken, zodat er geen hoeken worden ingedrukt. Als de pallet dan tenslotte met het juiste foliewikkelpatroon wordt omwikkeld, zijn de dozen met de kostbare producten erin optimaal beschermd tijdens het transport.

Verpakking is beleving

Als deze goed beschermde dozen tenslotte in distributiecentra of winkels aankomen, ogen ze mooi en is de lading onbeschadigd. De verpakking is een beleving die niet te onderschatten is, dat geldt ook voor de omdoos die alleen bedoeld is voor het transport. Lantech weet er alles van en helpt u graag om uw product schadevrij van A naar B te brengen.

Kijk voor meer informatie op www.lantech.com.