Home Machines Niet-primair verpakken Lantech pakt schades aan producten en pallets die u niet ziet aan

Lantech pakt schades aan producten en pallets die u niet ziet aan

Wanneer zag u voor het laatst een kakkerlak van onder uw plint of koelkast kruipen? Afgelopen maand? Vorig jaar? Waarschijnlijk zag u er voor het laatst een (of meerdere) in een enge film. Meestal zien we ze niet. Ze zijn onzichtbaar, ze verschuilen zich achter plinten of onder de koelkast en wachten tot we op bed liggen om tevoorschijn te komen. Hoe vervelend we het ook vinden om het toe te geven, ze zijn er altijd.

Sta nu even stil bij transportschade. Het gebeurt niet vaak, maar elke keer dat u een palletlading verzendt is er een risico op schade. U kent vast wel een rampzalige gebeurtenis waarbij een klant een vrachtwagenlading weigerde. Misschien opende een detailhandelaar een oplegger en trof daar een berg kapotte flessen of pallets met geplette waren aan. Dit is zichtbare schade. Het is die enkele kakkerlak die voor uw voeten wegkruipt. Dit is schade waar u over hoort en die u in de toekomst kunt voorkomen.

Vaak leidt dit soort schade ertoe dat bedrijven hun palletwikkelstrategie herzien. Soms leidt dit tot nieuwe wikkelstandaarden of de aankoop van een nieuwe machine. Als er sprake is van omvangrijke, dure schade, is er ook vaak een omvangrijke, zichtbare verandering om meer omvangrijke, dure schade in de toekomst te voorkomen. Maar er is ook schade die onzichtbaar blijft, net als de kakkerlakken die zich in uw muur verstoppen.

In een blog bespreekt Lantech het aanpakken van grote en kleine schades aan producten en pallets die u niet ziet.

Lees verder