Home Nieuws Machines Lantech geeft informatie over het verankeren van een palletlading

Lantech geeft informatie over het verankeren van een palletlading

Lantech schat dat elk jaar 20 miljoen ladingen van hun pallet afschuiven, met 6 miljard dollar aan onverkoopbare producten als gevolg. Het kan een uitdaging zijn om ongelijke producten (zoals producten die in emmers, tonnen of rollen zijn verpakt) te wikkelen en op hun pallet te houden. Ook ladingen met een slecht gebalanceerde gewichtsverdeling zijn een uitdaging om te palletwikkelen. Bij het verzenden van dit soort ladingen eisen distributeurs echter soms dat ze niet alleen op de pallet zijn omwikkeld, maar ook aan de pallet zijn vastgewikkeld.

Dit was het geval bij een grote fabrikant van asfalt sealcoating die regelmatig ladingen naar een grote winkelketen verzond. De winkel eiste dat hun product (emmers van 20 liter asfalt sealcoating) aan de pallet werd gewikkeld. Omdat de winkelketen hun grootste klant was, moest de fabrikant een manier vinden om hem te tevreden te stellen, en hij moest dat snel doen. “Toen onze grootste klant zei dat hij onze asfalt sealcoating zou weigeren als de ladingen niet aan de pallet werden gewikkeld, moesten we maatregelen nemen,” zei de Productie Supervisor van een grote fabrikant van asfalt sealcoating.

Emmers, tonnen en rollen zijn makkelijk te omwikkelen, maar de sleutel is om ze op zo’n manier te omwikkelen dat ze tijdens het transport niet van de pallet afkomen. Ze zijn vaak zwaar en met een grote wikkelkracht omwikkeld. Plotselinge stops, acceleraties of vibraties kunnen ervoor zorgen dat zware ladingen tijdens het transport van hun pallet afschuiven.

Lees verder