HomeMachinesRobotiserenLan Handling Technologies lanceert energiezuinige in-line droger

Lan Handling Technologies lanceert energiezuinige in-line droger

Lan Handling Technologies, een specialist in het ontwerpen, assembleren en integreren van handling systemen bij internationale farma- en (pet-)foodbedrijven, heeft met succes een nieuw concept gelanceerd voor het in-line drogen van pouches en tubs in sterilisatieprocessen.

Het op de juiste manier afvoeren van restwater dat na sterilisatie op het product achterblijft, is een uitdaging waar voedselproducenten wereldwijd mee te maken hebben. In onze markten zien we het streven om de natte ruimte in een productiehal zo klein mogelijk te houden. Daarom adviseert Lan Handling Technologies in de meeste gevallen om een droogsysteem te integreren in de losruimte van het handlingsysteem.

Rogier Nabbe, Product Manager: “Er zijn verschillende manieren waarop dit restwater kan worden afgevoerd. Bijvoorbeeld door producten door een droogtunnel te transporteren of door het water van producten af te blazen. Dat laatste deden we tot voor kort zelf.”

“Dankzij onze nauwe samenwerking met klanten hebben we de volgende stap gezet in de ontwikkeling van onze in-line droger. Door retortwater van natte producten af te blazen wordt enerzijds relatief veel energie verbruikt en anderzijds ontstaat een potentieel risico dat het vocht op den duur schade of slijtage kan veroorzaken in de productieomgeving. Door een nieuwe extractietechniek te ontwikkelen slaan we twee vliegen in één klap: door de productgebaseerde luchtstroom is aanzienlijk minder luchtverbruik nodig en verkleinen we de footprint van de droger met maar liefst 50%.”

Pillow pouches, stand-up pouches (met vaak een moeilijker te drogen gusset!), spouted pouches, alu trays of plastic cups: ze hebben allemaal hun eigen aandachtspunten als het om drogen gaat. Dankzij uitgebreide ervaring heeft Lan Handling Technologies een in-line droger ontwikkeld die zowel pouches als tubs kan drogen.

De in-line droger van Lan Handling Technologies droogt het product direct in de robotkop, resulterend in een extreem kleine footprint. Dit betekent dat u niet wordt geconfronteerd met extra product handling, verschoven producten en mispicks. Bovendien is er geen complex transportsysteem nodig, dat u vaak tegenkomt bij meer conventionele oplossingen.

www.lanhandling.com