HomeMachinesRobotiserenLan Handling Technologies helpt bij grote variëteit aan verpakkingen

Lan Handling Technologies helpt bij grote variëteit aan verpakkingen

Lan Handling Technologies heeft een flexibele en volledig geautomatiseerde oplossing ontworpen om in te spelen op de toegenomen verscheidenheid aan verpakkingen in de agrifood sector. Met name voor verwerkers van uien, wortelen of aardappelen in kleinverpakkingen van 250 gram tot 3 kilo in zakken of netten, kan deze automatiseringsoplossing het verschil maken.

Deze producenten leveren vaak maatwerk aan hun afnemers en hebben zodoende te maken met een breed palet aan verpakkingsopties of verschillende productdragers. “Met als gevolg dat er iedere shift een handvol medewerkers nodig zijn om deze kleinverpakkingen in kratten of dollies om te pakken. In dat geval biedt de compacte dolly-/kratlader van Lan Handling Technologies uitkomst. Met één machine valt dan nog steeds maatwerk te leveren”, stelt Dino Boot van Lan Handling Technologies.

Met een capaciteit van 70 tot 100 producten per minuut zorgt de volautomatische oplossing ervoor dat zakken of netten van de pick-up tafel in een krat of dolly worden geplaatst. De dolly-/kratlader heeft daarvoor parallel aan de pick-up tafel een dolly dock en krattentransportbaan beschikbaar op nog geen 18 m2. Het switchen naar kratten gebeurt met één druk op de knop. Is voor de belading een andere gripper nodig? De robotarm wisselt de gripper volledig automatisch is nog geen twee minuten.

Dino Boot: “De dolly-/kratlader is ontworpen om continu productie te draaien op een veilige manier. Daar waar de efficiëntie omhoog schiet, gaat het aantal vloerbewegingen juist omlaag. We kunnen de combinatiemachine zo ontwerpen dat u niet één, maar dubbele dolly docks tot uw beschikking heeft. Dit zorgt voor drastisch minder bewegingen op uw productvloer. Een optimaal gebruik van onze dolly-/kratlader realiseer je al met slechts één operator en/of een heftruckchauffeur.”

www.lanhandling.com