Lamb Weston/Meijer heeft 120 miljoen euro gestoken in de modernisering en uitbreiding van haar fabriek in Bergen op Zoom, waar aardappelen uit Zuidwest-Nederland worden verwerkt tot diepgevroren aardappelproducten. Door de investering heeft het bedrijf ook een enorme stap gezet als het gaat om duurzaamheid. Lamb Weston/Meijer maakt in Bergen op Zoom gebruik van de modernste sorteertechnieken en is uitvinder van speciale snijmessen.
“Daardoor halen we meer frites uit een kilo aardappels. We benutten de aardappel optimaal”, zegt plantmanager Bert Jan Maris trots in een artikel in BN/DeStem. De fabriek in Bergen op Zoom dient hierdoor volgens hem als standaard voor de rest van de wereld. “De kennis van hier gaat naar alle andere fabrieken van Lamb Weston/Meijer. Maar omgekeerd hebben we hier ook kunnen leren van alle andere fabrieken van ons bedrijf”, zegt Bert Jan Maris in het artikel.
Momenteel is het testen van de tweede productielijn bezig en naar verwachting moet die in week 32 draaien. In het najaar is de officiële opening van de fabriek van Lamb Weston/Meijer in Bergen op Zoom.
Kijk voor meer informatie op www.lambweston.eu.
Bron: BN/DeStem