HomeNieuwsBeurzen en evenementenLaatste verpakkingstrends in de spotlights op Freshtec 2009

Laatste verpakkingstrends in de spotlights op Freshtec 2009

Innovaties, kostenbesparingen en omzetvergroting. Op het gebied van verpakkingen zijn het hot items en zowel de supermarkt als de detaillist is er dagelijks mee bezig. De organisatie van FreshTec, van 21 t/m 23 september in Ahoy Rotterdam, speelt hier perfect op in door de laatste markttrends in de verpakkingsbranche centraal te stellen. Zo wordt in samenwerking met het Nederlands Verpakkings Centrum (NVC) een demotheater ingericht en ook speciale presentaties georganiseerd waar de bezoekers alle innovatieve technologische ontwikkelingen op de voet kunnen volgen.

Focus
Bij de demonstraties en presentaties ligt de focus op de productgroepen vlees, aardappelen, groenten en fruit. De belangrijkste topics zijn etikettering, bedrukken van verpakkingen, gasverpakken, intelligente labels, private labels, returnable verpakkingen èn het voorkomen van productverlies dankzij het verpakken. FreshTec is de enige Europese vakbeurs gespecialiseerd in verstechnologie voor de versbewerkende en -verwerkende industrie. De wijze waarop de producten verpakt worden is van essentieel belang in het productieproces. Verpakkingen vormen immers een wezenlijk onderdeel van de totale kostprijs en uiteindelijke winstmarge.

Fresh Rotterdam 2009
De vakbeurs FreshTec is onderdeel van het versplatform Fresh Rotterdam 2009 dat tevens onderdak biedt aan de vakbeurs InnoFresh. Deze beurs richt zich op alles wat met versproducten te maken heeft, van AGF tot vlees, van vis tot zuivel en van brood tot delicatesse. Tijdens Fresh Rotterdam 2009 worden er tal van activiteiten georganiseerd waaronder het Food Service Congres, de verkiezing Beste Groenteman en de SVO Verswedstrijden.

Fresh Rotterdam vindt plaats van 21 t/m 23 september 2009.

Openingstijden:

  • maandag 21 september: 11:00 uur tot 22:00 uur
  • dinsdag 22 september: 10:00 uur tot 18:00 uur
  • woensdag 23 september: 10:00 uur tot 18:00 uur

Voor meer informatie:
www.freshtec.nl