HomeNieuwsBedrijven en personenLa Palette Rouge ontwikkelt zich verder

La Palette Rouge ontwikkelt zich verder

Als onderdeel van zijn strategische partnerschap met Norbert Dentressangle profiteert La Palette Rouge (LPR), de tweede grootste palletpoolingspecialist van Europa, van een vernieuwd depot nabij Warrington in Groot Brittannië. Het LPR-depot is verbeterd. De nieuwe vestiging van ruim 4.600 m2 vervangt een eerder, kleiner depot op hetzelfde terrein en kan 2,4 miljoen pallets per jaar afhandelen. Hiermee is deze vestiging de grootste van de acht LPR-depots die door Norbert Dentressangle in geheel Groot-Brittannië worden bediend. Norbert Dentressangle heeft met name de apparatuur van het depot verbeterd, zoals een sorteerlijn met lopende banden, en spuit- en droogovens.

Norbert Dentressangle werkt al sinds 2003 samen met LPR. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de levering van pallets naar de Britse klanten van LPR zoals Kelloggs, Kimberly-Clark en Weetabix. Norbert Dentressangle is ook verantwoordelijk voor de collectie van pallets van de FMCG- en levensmiddelensectors en voor het onderhoud van de palletpool van LPR die maar liefst 1,6 miljoen stuks omvat. Alle pallets worden daarbij geïnspecteerd, en eventueel beschadigde pallets worden gerepareerd en weer in orde gemaakt.

Jane Gorick, Managing Director van LPR UK: “Dankzij de omvang en moderniteit van deze vestiging in Warrington, is dit een enorme strategische ontwikkeling voor LPR en een belangrijke mijlpaal in de voortdurende evolutie van onze samenwerking met Norbert Dentressangle. We zijn nu bijna 10 jaar actief op de Britse markt, en in die jaren heeft Norbert Dentressangle laten zien dat ze mee kunnen groeien met ons bedrijf, en dat ze bereid zijn te investeren in onze samenwerking om die groei te ondersteunen, wat beide bedrijven ten goede komt.”

LPR, een divisie van Euro Pool System, is een palletpooling-bedrijf voor leveranciers en retailers in de FMCG-sector. LPR–La Palette Rouge is actief in heel Europa en biedt klanten en hun retailpartners een complete palletservice. De groep verwerkt meer dan 45 miljoen palletverplaatsingen per jaar in heel Europa, met een omzet van meer dan 117 miljoen euro.

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.