HomeNieuwsLa Palette Rouge breidt versneld uit in groente- en fruitsector

La Palette Rouge breidt versneld uit in groente- en fruitsector

La Palette Rouge (LPR) heeft een groter aandeel in de groente- en fruitsector verworven en introduceert nu extra diensten om tegemoet te komen aan de groeiende vraag binnen deze branche. Het afgelopen jaar heeft de tweede grootste palletpoolingspecialist van Europa verschillende contracten getekend met grote spelers in de groente- en fruitsector die supermarkten bedienen. Eén daarvan is met UNIVEG KATOPÉ FRANCE, de grootste distributeur van Europa. De activiteiten van LPR op de Franse groente- en fruitmarkt zijn aanzienlijk gegroeid, wat ook geldt voor de traditionele Europese basis in Spanje, Portugal, de Benelux en Groot-Brittannië. Hervé Fourcade, commercieel manager van LPR, legt uit dat dit wordt veroorzaakt “door de grote vraag van marktspelers naar kwaliteitspallets en innovatieve diensten”.

LPR staat naar eigen zeggen hoog aangeschreven vanwege de kwaliteit van zijn supply chain oplossingen. Het bedrijf biedt klanten in de sector een speciaal assortiment pallets strikt voor de fast-moving consumer goods sector. “Hierdoor vermijdt LPR ieder risico van besmetting,” voegt Hervé Fourcade toe. De pallets worden na elke rit verzameld, gesorteerd en gerepareerd (indien nodig) zodat de kwaliteit en duurzaamheid van de operatie blijft voldoen aan de eisen van de klant.

Supermarktketens in Europa tonen hun vertrouwen in LPR

Herbruikbare pallets worden graag door voedingsmiddelendistributeurs gebruikt. De sector verkiest dan ook steeds vaker herbruikbare pallets boven de wegwerpvariant, “ook al zijn die in goede staat”, voor hun distributiecentra, omdat dat veel voordelen biedt voor de veiligheid en productiviteit. Aangezien het proces steeds verder geautomatiseerd wordt, zijn grote distributieketens in de voedingsmiddelenbranche op zoek naar pallets van hoge kwaliteit waarvan het formaat aansluit op hun systemen. De pallets van LPR zijn daarop het perfecte antwoord en dit feit versterkt de binding die de Groep sinds jaar en dag heeft met de fast-moving consumer goods sector: “Onze pallets worden gewaardeerd en geaccepteerd door de vooraanstaande distributeurs in Frankrijk en andere Europese landen in het algemeen.” Dit is een groot voordeel voor producenten en importeurs die op verschillende Europese markten actief zijn.

Voortschrijdende samenwerking

Bovendien kan LPR rekenen op een groot netwerk dat een groot deel van Europa omvat. Met 80 plaatselijke depots verzamelt de Groep pallets in 12 landen, terwijl de Euro Pool Systems (EPS) Groep, die LPR vorig jaar heeft overgenomen, het netwerk nog verder uitbreidt. LPR is van plan om de samenwerking met zijn moederbedrijf nog verder te ontwikkelen, om zo nog competitiever te kunnen worden. In België is momenteel een pilotproject gaande: kratten van EPS worden tegelijkertijd met de rode pallets ingeladen en verzonden, waardoor de verbruikskosten van elke pallet worden teruggedrongen. Andere locaties zullen in de komende maanden dit systeem overnemen.

Rooskleurige toekomst

LPR is van plan om het aandeel van zijn activiteiten in de groente- en fruitsector aanzienlijk uit te breiden, aangezien de eenvoud en transparantie van zijn diensten en factureringssysteem zeer populair zijn bij de klanten. Het bedrijf verwacht een aanmerkelijke groei op het gebied van volume.

UNIVEG KATOPÉ Frankrijk tekent bij LPR

UNIVEG KATOPÉ Frankrijk heeft besloten om de toelevering van pallets compleet te herzien. De Europese marktleider in de groente- en fruitsector heeft ervoor gekozen om met La Palette Rouge te werken. Het bedrijf verzendt tussen de 1200 en 2000 pallets per week van Avignon en zijn nieuwe locatie in Rungis naar de distributiecentra van de grootste detailhandelsketens. Alleen al in Rungis wordt per jaar binnenkort 90.000 ton aan groente en fruit op de karakteristieke rode pallets van LPR verzonden. Christophe DELACOUR, Logistics Manager Frankrijk voor UNIVEG KATOPÉ, legt uit waarom er voor LPR is gekozen: “De aantallen kunnen per dag erg variëren, en de bestellingen moeten zeer snel worden klaargezet, binnen een tijdsbestek van minder dan vijf uur. Met LPR hebben we een procedure ontwikkeld waarbij er regelmatig pallets worden geleverd, gebaseerd op onze gemiddelde hoeveelheden. Het aantal pallets dat uiteindelijk geleverd wordt, wordt dan bijgesteld naar de werkelijk benodigde hoeveelheden, zodat we altijd het vereiste aantal pallets beschikbaar hebben.”

Deze flexibiliteit is vooral handig in de periodes rond Kerstmis en Nieuwjaar, omdat de vraag naar exotische producten zoals lychees sterk stijgt. Voor Christophe DELACOUR waren de kwaliteit van de pallets van LPR en de eenvoud van zijn dienstverlening, en dan met name de manier waarop bestellingen via internet geplaatst kunnen worden, de doorslaggevende factoren. Maar het valt of staat uiteindelijk met de persoonlijke aandacht: “Het is heel prettig dat we altijd dezelfde contactpersonen hebben, die onze vragen begrijpen en bekend zijn met onze activiteiten. Dit is een erg belangrijk gegeven voor ons.”

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.