HomeNieuwsBeurzen en evenementenKwaliteitszekering 'hot' op vleesbeurs IFFA

Kwaliteitszekering ‘hot’ op vleesbeurs IFFA

De kwaliteit die je je klanten biedt, garanderen via allerlei metingen van het product, is een belangrijke trend op de Duitse vleesverwerkingsbeurs IFFA in Frankfurt. Zowel de parameters die worden gemeten, denk aan detectie van vreemde voorwerpen, de juiste plaats van geprinte data zoals tht en het goede etiket of de gasdichtheid van gesealde dieptrekverpakkingen, als de meetmethoden waarmee deze worden bepaald, variëren sterk.

Een tweede trend is het steeds transparanter maken van de machines. Steeds vaker wordt, waar dit functioneel is, RVS vervangen door kunststof zodat de operator sneller en beter kan zien als er iets mis gaat bij de productie.

Tot slot zet de trend naar hygiënisch ontwerpen sterk door. Dit is vooral goed te zien bij de robots die hele producten of gesneden plakjes worst in hun verpakking plaatsen. Niet alleen het aantal aanbieders is weer groter, maar vooral de hygiënische kwaliteit is sterk verbeterd. Een betere hygiëne komt ook terug in het steeds toegankelijker maken van het binnenwerk van machines. Vele bedrijven hebben in dit opzicht ware ‘kunstwerken' van hun machines gemaakt.

De stemming op de beurs is goed. Op diverse machines staat te lezen dat deze zijn verkocht aan fabrikanten uit de meest uiteenlopende landen. Standhouders toonden zich zeer tevreden over de aard en kwaliteit van de bezoekers. Vooral het internationale karakter spreekt erg aan.

Kijk voor meer informatie op www.iffa.de.

Bron: VMT (www.vmt.nl)
Foto/video: IFFA