HomeNieuwsKSE start met 3D-printen onderdelen voor doseer- en weegsystemen

KSE start met 3D-printen onderdelen voor doseer- en weegsystemen

KSE Process Technology is eind 2016 gestart met het inzetten van 3D-geprinte onderdelen voor haar ALFRA doseer- en weegsystemen. In eerste instantie werd hiervoor gekozen, omdat het de snelste oplossing was. “De ontwerpen en tekeningen lagen al klaar en de levertijd van de onderdelen was bij 3D-printen simpelweg het kortst”, aldus Michiel Willemse, Manager Mechatronics Development. “Daarnaast zijn de kosten voor de nu gemaakte onderdelen concurrerend vergeleken met de conventionele manier van produceren.”

Voor KSE brengt het meer voordelen met zich mee. “We leveren verschillende machines met elk hun unieke eigenschappen. Eén en hetzelfde onderdeel kan hierdoor per machine verschillen. Door gebruik te maken van 3D-printen zijn we in staat veel flexibeler te produceren. Hierdoor kunnen we ontwikkelingen nog beter en sneller in gebruik nemen in een afzienbare tijd”, vertelt Michiel Willemse enthousiast.

Naar de toekomst toe ziet KSE tal van mogelijkheden voor 3D-printen. Met een net nieuwe assemblagehal en vele productinnovaties blijft zij investeren in de toekomst om te blijven voldoen aan de klantwensen.

Kijk voor meer informatie op www.kse.nl.