HomeNieuwsVerpakkingenKritiek op verpakkingen vergeet vaak het beschermen van producten

Kritiek op verpakkingen vergeet vaak het beschermen van producten

Geen verpakking, absoluut niet: uitdagingen op het gebied van productbescherming. Verpakkingen, vooral wanneer ze van plastic zijn gemaakt, zijn tegenwoordig vaak het doelwit van kritiek, waarbij de nadruk ligt op buitensporige hoeveelheden afval, koolstofemissies en het verbruik van hulpbronnen. Daarbij wordt vaak hun belangrijkste functie vergeten: het beschermen van producten zodat deze ongeschonden bij de consument terechtkomen.

En de verpakking is cruciaal om dit resultaat te garanderen. Het maakt het mogelijk goederen te vervoeren en op te slaan en de hygiëne, kwaliteit, authenticiteit en integriteit ervan te waarborgen. Dit geldt met name voor voedingsmiddelen en farmaceutische producten, maar er zouden ook veel andere goederen ongebruikt weggegooid worden als er geen verpakking aanwezig is. Als gevolg hiervan is het veilig houden van producten een belangrijke prioriteit in de verpakkingsindustrie en was dit uiteraard ook de focus van de interpack-exposanten van vorig jaar.

De belangrijkste taak van een goede verpakkingsoplossing is het bieden van de best mogelijke bescherming van de inhoud erin. Dit is ongetwijfeld het duidelijkst en het belangrijkst in het voedingssegment. Innovatieve en intelligente verpakkingsoplossingen spelen een rol bij het terugdringen van voedselverspilling. Op de interpack van vorig jaar ontdekten bezoekers onder meer hoe voedselverlies tijdens het afvulproces kan worden geminimaliseerd, hoe betrouwbare productinspectie en hoogwaardige afdichting kunnen worden bereikt en hoe ongewenste besmetting kan worden voorkomen.

Lees verder