HomeNieuwsBedrijven en personenKortpack verovert op eigentijdse wijze een positie in de branche

Kortpack verovert op eigentijdse wijze een positie in de branche

Kortpack, een groothandel voor verpakkingsmaterialen, werd negen jaar geleden opgericht door Koos Kortland en Elza Kuipers. Zij namen zich toen voor een relatief kleinschalige groothandel te beginnen, gericht op ondernemers uit de regio. De realiteit negen jaar later is dat Kortpack artikelen betrekt uit Azië en distribueert tot ver in Europa, zo meldt IKG Ondernemingsvereniging in een artikel op haar website. “We bieden producten van goede kwaliteit, scherpe prijzen, maar we helpen onze klanten vooral op de manier waarop we zelf ook geholpen willen worden.”

Het bedrijf was er negen jaar geleden vroeg bij met een webshop: “Mensen zeiden nog: tape of verhuisfolie koop je niet online”, vertellen Koos Kortland en Elza Kuipers lachend. Ze hadden besloten een groothandel voor industriële verpakkingsmaterialen op te zetten en zouden na een wereldreis van start gaan. In het artikel vertellen ze: “Tijdens die reis hebben we veel in internetcafés gezeten om de webshop in te richten, zodat we meteen live konden toen we terug waren. De orders kwamen toen snel, van wekelijks tot dagelijks en zelfs tien per dag.”

In Gorinchem heeft Kortpack een ruim magazijn om alle artikelen op te slaan. Er werken bij het bedrijf zes mensen in vaste dienst, Koos Kortland en Elza Kuipers zelf meegeteld. Dat lijkt een relatief bescheiden aantal krachten, maar Elza Kuipers legt uit in het artikel: “We hebben drie Nederlandse en twee Duitse webshops. Het hele proces daarachter is geautomatiseerd.” Het uitgangspunt bij Kortpack is dan ook dat bestellingen die op werkdagen voor half vier 's middags geplaatst zijn de volgende werkdag worden bezorgd.

Door het uitgebreide assortiment heeft Kortpack een zeer divers klantenprofiel. Het bedrijf heeft zich met een geheel eigentijdse werkwijze gepositioneerd in een vrij traditionele branche. “We zijn nooit gesloten, ook niet in bijvoorbeeld de Kerstvakantie. Je wordt hier meteen te woord gestaan en geholpen. In vijftien tot dertig minuten nadat een klant een aanvraag mailt, ligt er een offerte klaar.”

Kijk voor meer informatie op www.kortpack.nl.

Bron: IKG Ondernemingsvereniging