HomeMachinesEtiketteren en printenKortho voortkomt kostbare recalls en imagoschade door foute codering

Kortho voortkomt kostbare recalls en imagoschade door foute codering

Als een product niet voldoet aan de eisen voor veiligheid en gezondheid, moet een bedrijf dat melden bij de NVWA. Dat geldt zowel voor producenten als voor distributeurs. Beiden moeten ook corrigerende maatregelen nemen of hieraan meewerken. Een product recall (ook wel terughaalactie genoemd) is het terugroepen van producten door een leverancier.

Meestal wordt een dergelijke actie uitgevoerd omdat er een onveilige situatie is ontstaan met het product. Met een product recall probeert de leverancier de schade en aansprakelijkheid zo klein mogelijk te houden. Een product recall is naast een enorm kostbare aangelegenheid voor een bedrijf, ook een mogelijke veroorzaker van imagoschade.

Indien terugroepacties een gevolg zijn van een fout in de codering heeft Kortho hier gegarandeerd een standaardoplossing voor, ongeacht hoe specifiek en bedrijfsgebonden de oorzaak ook is. Voor meer informatie over de Kortho Codeergarantie en een vrijblijvend advies met concrete oplossingen komt Kortho graag bij u langs voor een vrijblijvende inventarisatie.

www.kortho.com