Kortho ontvangt CE-Design Award voor onderscheidend design

DARE!! test en onderzoekt jaarlijks honderden producten. Lang niet alle ontwerpen komen in één keer met goed resultaat door de testen. We zien echter ook ontwerpen die zich wat EMC en/of veiligheidsontwerp betreft onderscheiden. Elke kwartaal reikt DARE!! de CE-Design Award uit aan een design wat eruit springt. De winnaar krijgt, naast de prachtige award, een lekkere taart uitgereikt. Dit kwartaal is de winnaar Kortho.

Korthofah is opgericht in 1926 in Amsterdam en zelf fabrikant van codeer- en merkapparatuur sinds 1958. Dit zijn in feite industriële printers welke tijdens het verpakkingsproces afdrukken aanbrengen op producten. De bekendste hiervan zijn uiteraard de barcode voor traceability-doeleinden en de houdbaarheidsdatum in de voedselindustrie. Maar in vrijwel elke branche waar producten worden gefabriceerd, wordt gecodeerd.

Door de lange geschiedenis hebben zij de hele evolutie van het merken en coderen vanaf het begin meegemaakt. Ook hun apparatuur evolueerde hierbij uiteraard mee. Van de mechanische stempelmachines van toen tot de netwerk aangestuurde Inkjet- en Thermoprinters van nu. Hierbij hebben kwaliteit, innovatie en uitstekende service altijd voorop gestaan.

Tot op de dag van vandaag is het nog altijd een 100% Hollands familiebedrijf. Inmiddels worden zij in meer dan 50 landen vertegenwoordigd en hebben zij naast de hoofdvestiging in Katwijk eigen dochterondernemingen in Duitsland, Frankrijk, de Antillen en Chili.

De Graphicjet TsC20-X72, waar de award mee is gewonnen, is bij uitstek een printer om omdozen mee te coderen. Dit vindt plaats in de zogenaamde secundaire fase van het verpakkingsproces. In de primaire fase worden hierbij coderingen aangebracht op individuele producten en in de tertiaire op pallets.

Doorgaans wordt een Graphicjet op een lopende band geïnstalleerd, waarop de dozen voorbij komen. Een codering wordt dan aangebracht op het moment dat de doos langs de printkop wordt getransporteerd. Doordat dit met 180 DPI resolutie gebeurt, is het mogelijk om goed leesbare teksten, logo en/of barcodes aan te brengen op de doos.

Het product is beoordeeld volgens de geharmoniseerde versie van de EN 61000-6-4. Dit is de generieke norm voor emissie in industriële omgeving en de EN 61000-6-2, de immuniteit in industriële omgeving, waarbij er met een veld van 10V/mtr wordt aangestraald om te beoordelen of het product normaal blijf functioneren.

“Nederlandse producten hebben wereldwijd een erg goede reputatie, iets waar wij trots op zijn en ook een bijdrage aan leveren, en willen leveren. Naast dat een CE-keuring uiteraard gewoon verplicht is, bestaat deze certificering uiteraard niet voor niets. Het staat voor een bepaalde norm waar producten aan moeten voldoen en dus ook kwaliteit. Het feit dat wij direct door de keuring komen, geeft aan dat wij op één lijn zitten met wat er van ons product verwacht wordt. Wij zijn dan ook zeer trots op deze award”, aldus de reactie van Kortho.

www.kortho.com