HomeNieuwsKortho Leibinger Jet 3 bekroond met Gouden medaille

Kortho Leibinger Jet 3 bekroond met Gouden medaille

kortho-1

De Leibinger Jet 3 is tijdens de MSV-2008 beurs, 50th International Engineering Fair, waar bedrijven uit 29 landen hun innovaties insturen, bekroond met de Gouden Medaille voor “het meest innovatieve product” in de categorie Inkjet. Leibinger Inkjetprinters worden in Nederland door de officiële importeur Kortho uit Katwijk verkocht. Doorslaggevende factoren waren volgens de jury de nieuwe functies zoals de intuitieve en gemakkelijke bediening.

De Jet3 maakt gebruik van Windows CE en werkt met een LO,4″ kleuren TFT-scherm, Naast de flexibele integratie mogelijkheden, de hoogste uptime gegarandeerd door de automatische controlefuncties was de Jury onder indruk van onder meer het lage inkt, solvent en energieverbruik.

2008 bedrijven uit 29 landen exposeerden hun producten op de gezamenlijke beurs van de MSV en het IMT (International Machine Tools Exhibition) in September in Brno, Tjechië. Bijna 100.000 bezoekers uit 57 landen bezochten daadwerkelijk deze beurs.

kortho-2Leibinger Jet3

De Leibinger Jet3 is een zeer moderne kleinkarakter printer welke voldoet aan de laatste normen die gesteld worden.

  • Starten zonder tijdrovend spoelen en reinigen
  • Hoge betrouwbaarheid en onderhoudsarm
  • Eenvoudige en duidelijke bediening
  • Zeer laag energie verbruik
  • Besparen op gebruik van solvents (Ecosolv)
  • Een beter werkklimaat door sterke Íermindering van solventgeur (Ecosolv)
  • Eco-vriendelijk: anticiperen op strenger wordende regelgeving (Ecosolv)

Ecosolv

Nieuw is het optionele Ecosolv systeem, Leibingers solvent recyclesysteem. Het systeem filtert verdampt solvent uit de gebruikte lucht en transporteert het weer naar de solventtank. Ecosolv kan zo tot meer dan 50% van het normale verbruik aan solvent recyclen. Ecosolv is niet alleen vanuit financieel oogpunt aantrekkelijk maar vooral ook aantrekkelijk vanuit ecologisch oog punt.

Leibinger heeft met de ontwikkeling van de Ecosolv module geanticipeerd op een strenger wordende regelgeving met betrekking tot milieuvriendelij kheid. Kleinkarakterprinters uitgevoerd met Ecosolv produceren veel minder solventdeeltjes in de lucht. De kenmerkende solventgeur in de ruimte waar een kleinkarakterprinter staat wordt met behulp van de Ecosolv module geminimaliseerd.

Zeer laag energieverbruik

De nieuwe Leibinger Jet3 heeft bovendien een zeer laag stroomverbruik (40W in gebruikersmode).

Opstarten zonder tijdrovend spoelen en reinigen

De Leibinger Jet 3 heeft een automatisch afsluitbaar nozzlesysteem. De nozzle en inktleidingen komen na afsluiting van het systeem niet meer in aanraking met lucht. Met één druk op de knop kan de printer opstarten zonder reiniging, extra onderhoud of preventieve afsluitprocedures.

Kortho uit Katwijk is voor Nederland officieel importeur van Leibinger inkjetprinters.

kortho-logoVoor meer informatie:
André den Bak
Kortho
Lageweg 39
2222 AC Katwijk
T (071) 406 04 70
www.kortho.nl
verkoop@kortho.nl