HomeMachinesAandrijven en besturenKortho Coding & Marking licht tipje van sluier over nieuwe T-Series op

Kortho Coding & Marking licht tipje van sluier over nieuwe T-Series op

Kortho Coding & Marking kondigt de lancering van de T-Series aan, de vierde generatie thermoprinters. “Een printer die wij graag vergeleken zien worden met elke andere op de markt. De specificaties spreken voor zich. Niet alleen op klassieke argumenten, zoals lintlengte, printsnelheid, betrouwbaarheid en prijs. Maar ook op nieuwe innovaties rondom centrale (IoT) aansturing en het 100 procent uitsluiten van foutcoderingen. Dit alles uiteraard uitgevoerd in onverwoestbare oer-Hollandse productkwaliteit”, licht het bedrijf alvast een tipje van de sluier op.

Langste lint zonder breuken, kreukels of vastgeklemde rollen

Lint wat kreukelt, breekt of waarvan de rol muurvast zit op de as. Allemaal beruchte kwalen voor thermoprinters die ontstaan door opbouwende, abrupte of juist te slappe lintspanning. Hoe langer het lint, hoe erger ook deze problemen. Kortho: “De T-Series houdt middels een gepatenteerd elektronisch regelsysteem het lint echter altijd op een constante, optimale spanning. Het gevolg is maximale betrouwbaarheid én het langste lint ter wereld. Downtime door rolwissels of lintproblemen is nog nooit zo laag geweest.”

Altijd de beste afdruk, zelfs op versleten of ongelijke oppervlakken

Dezelfde elektronische regeltechniek is ook toegepast op de printkop. De kracht waarmee deze op het substraat drukt, wordt op een constante waarde gehouden. Ook als het printoppervlak hobbelig, grillig of ongelijk verloopt zal de printkop elke imperfectie opvangen en het traject naadloos volgen. “Dit maakt de T-Series de meest vergevingsgezinde en onverstoorbare thermoprinter op de markt. Zelfs een scheef hangende T-Series met versleten tegendrukmateriaal zal nog net zo foutloos printen als op de eerste dag”, benadrukt het bedrijf.

Omnicompatible: Werkt direct met elke software of ERP systeem

Waar andere printers alleen functioneren met de eigen bijbehorende software, laat Kortho de softwarekeuze volledig aan u. Feitelijk is de T-Series dan ook ‘gewoon' een industriële PC met een printkop eraan. Elk denkbare software, connector of communicatieprotocol (inclusief wifi) wordt hierdoor plug & print ondersteund. Het gebruik van Kortho software is dus gratis en volledig optioneel. Hierdoor kunt u altijd en objectief de best geschikte software en aansturing kiezen voor uw applicatie. Een Kortho printer past zich aan uw codeerwens aan en niet andersom.

Slimline: Tot 50 procent goedkoper

Kortho: “Net als onze software zijn ook Kortho besturingskasten volledig optioneel. Het printgedeelte van de T-Series bevat immers standaard alles wat nodig is. Zelfs een geïntegreerd statusscherm en LED alarmbeacon rondom. Middels onze gratis app kunt u vervolgens een oneindig aantal printers bedienen vanaf elke reeds aangeschafte PC, server of zelfs tablet. Zeker bij gebruik van meerdere printers lopen de besparingen op overbodige besturingskasten dan hoog op. Tot wel 50 procent van de totale projectwaarde. Dit noemen wij Slimline-concept. Dat staat voor Smart, Less Is More. Bespaar op overbodige apparatuur door slim gebruik te maken van wat u al heeft staan.”

Kijk voor meer informatie op www.kortho.com.