HomeNieuwsVerpakkingenKoppert wint FLIA Technology met nieuw verpakkingsconcept Mirical

Koppert wint FLIA Technology met nieuw verpakkingsconcept Mirical

Tijdens de Fruit Logistica werden niet één, maar twee prijzen uitgereikt voor innovaties in de AGF-sector. Naast de jaarlijkse Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) was dit de eerste keer dat er een prijs werd uitgereikt ter ere van innovaties op het gebied van machines en technologie. Het Nederlandse bedrijf Koppert won de FLIA Technology voor zijn nieuwe Mirical verpakkingsconcept.

De nieuw geïntroduceerde FLIA Technology ging naar het Nederlandse bedrijf Koppert voor zijn Mirical verpakkingsconcept. De roofwants Mirical (Macrolophus pygmaeus) bestrijdt de witte vlieg, die veelvuldig in kasgroenten voorkomt. In plaats van plastic te gebruiken, levert Koppert deze roofwantsen nu in golfkartonnen strips en een kartonnen bakje, die beide direct aan de planten zijn bevestigd. Het verpakkingsconcept van Koppert maakt niet alleen de roofwants effectiever, maar zorgt er ook voor dat het product volledig composteerbaar is.

“Het winnen van de FLIA Technology is de echte erkenning van anderhalf jaar hard werken en laat zien hoe belangrijk biologische ongediertebestrijding is. We zijn blij dat onze evolutie met iets eenvoudigs zoals kartonnen strips de prijs heeft gewonnen. Met onze nieuwe verpakking worden de roofwantsen direct in de planten geplaatst. Onze innovatie versnelt de introductie van de dieren en is arbeidsbesparend. We zijn erg blij dat Fruit Logistica ons dit mooie podium voor ons product heeft gegeven”, zegt een opgetogen Tim Bossinga, Product Manager Biologicals bij Koppert.

De jaarlijkse uitreiking van de Innovation Awards beloont uitmuntende innovaties uit de gehele waardeketen van versproducten. In totaal werden ongeveer 70 innovaties ingediend, waaruit een panel van experts in elke categorie de vijf beste ideeën koos. Vakbezoekers op de Fruit Logistica, die van 7 tot en met 9 februari 2024 in Berlijn plaatsvond, stemden vervolgens op hun favoriete product.

www.koppert.nl