HomeLeveranciersPrimair verpakkenNieuwe lijn zorgt voor enorme boost in productie blikken Konings

Nieuwe lijn zorgt voor enorme boost in productie blikken Konings

Konings, een bekende dranken- en verpakkingsproducent met hoofdkantoor in het Belgische Zonhoven, breidt uit. Het gaat om een gloednieuwe fabriek voor de productielijn van blikken die vanaf mei 2023 operationeel moet zijn. De locatie is Genk Green Logistics, op de gekende oude Ford-site.

Konings heeft meer dan 75 jaar ervaring in verpakkingsoplossingen voor dranken. Het bedrijf stelt in binnen- en buitenland meer dan 800 mensen tewerk, binnenkort gaat dat aantal dus aanzienlijk stijgen. Naast Zonhoven heeft het bedrijf nog productielijnen in sites in Borgloon, Breda (Nederland), Boxford (Verenigd Koninkrijk) en Beaucaire (Frankrijk). Daar komt nu dus een zevende site bij op Genk Green Logistics. Deze nieuwe stap heeft geen effect op de productie in Zonhoven.

De nieuwe lijn zorgt voor een enorme boost in de blikkenproductie. Per uur lopen er 90.000 blikken over de band. Als de bouw volgens plan verloopt, kan de lijn in mei 2023 in gebruik worden genomen. Konings is met deze uitbreiding niet aan z'n proefstuk toe. Recent bouwde het bedrijf al een volledig nieuwe, hypermoderne productielijn in Breda. De productielijn in Genk zal qua installatie sterk lijken op die van Breda. Met dezelfde hypermoderne technologie om sneller, veiliger en efficiënter te produceren.

www.koningsdrinks.com