Home Nieuws Machines Komatsu kiest meer en meer voor kwaliteit van werkplekken EVC

Komatsu kiest meer en meer voor kwaliteit van werkplekken EVC

Komatsu Europe International is opgericht in 1967 en is na ruim 50 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met een 57.000 m2 tellend onderdelen magazijn voor Europa, Afrika (exclusief Zuid-Afrika) en een groot deel van het Midden-Oosten. De samenwerking met EVC (Verpakking) is ongeveer veertien jaar geleden begonnen in België (Vilvoorde).

EVC heeft hier inmiddels al heel veel verschillende werkplekopstellingen met antivermoeidheidsmatten, Doculabel en rollenbanen naar tevredenheid geplaatst. Vanuit Vilvoorde zijn er inmiddels ook al veel distributeurs van Komatsu in Europa voorzien van de EVC inpaktafels. En dit is niet onopgemerkt gebleven in andere werelddelen. Zij willen hetzelfde resultaat en daarom zijn er in de regionale magazijnen van de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), Australië (Perth) en Afrika (Johannesburg) totale werkplekoplossingen van EVC geïnstalleerd.

Komatsu is wereldwijd altijd op zoek naar de beste oplossingen voor haar logistieke activiteiten. Komatsu Middle East in Dubai riep hierbij de hulp in van Komatsu Europe waar men al heel veel ervaring en kennis heeft opgedaan met dit soort activiteiten. En EVC heeft, naast de Komatsu Europe standaardoplossingen, zeer inventief nagedacht over mogelijke oplossingen die de organisatie in Dubai zou kunnen gebruiken voor hun specifieke lokale activiteiten. Deze nieuwe inrichting zal bijdragen aan een vereenvoudigde werkwijze met als resultaat een snellere en betere leverkwaliteit van de goederen.

Op de vraag wat de terugverdientijd van de investering is, zegt Bennie Elshof, General Manager Parts Business Unit in Vilvoorde: “De investering heeft een verwachte terugverdientijd van maximaal 2 jaar. Voor Komatsu Middle East is dit van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is de mogelijkheid om met dezelfde groep mensen een gestage omzetgroei te kunnen bewerkstelligen.”

De ergonomische omstandigheden zijn enorm verbeterd mede dankzij de optimale werkplekken van EVC. Bij Komatsu staan het welzijn van de collega’s en veilig werken wereldwijd op de eerste plaats. EVC beschikt over de mogelijkheid om de werkplekken aan te passen naar de verschillende omstandigheden in het magazijn. Niets is hierbij standaard en standaard kan alles aangepast worden. Bennie Elshof geeft aan: “De kwaliteit van het geleverde product is bij EVC altijd van het hoogst mogelijke niveau en daardoor ook de duurzaamheid van het product. Komatsu Europe gebruikt al veertien jaar de werktafels van EVC en de constructie is nog steeds als nieuw.”

De implementatie van het project is goed verlopen. De totale doorlooptijd van het uitwerken van de ideeën tot aan de installatie van het product, was uitermate kort en verliep zeer soepel. “Komatsu Middle East had specifieke uitdagingen die land gebonden zijn en EVC heeft hier uitermate flexibel maar vooral zeer professioneel op gereageerd”, aldus Bennie Elshof. “De uitermate deskundige begeleiding en uitvoering, technisch maar ook gewoonweg het nakomen van afspraken heeft KME enorm geholpen. Afstand heeft hier geen enkele invloed op gehad.”

www.evc-verpakking.nl