HomeMachinesAandrijven en besturenKlein maar krachtig: besturingspanelen met EDGE technologie in 5.7” formaat

Klein maar krachtig: besturingspanelen met EDGE technologie in 5.7” formaat

sigmacontrol-besturingspaneel

De krachtige ‘all-in-one' serie van ETV besturingspanelen van Sigmatek is uitgebreid met twee nieuwe panelen met een 5.7” display. De ETV 0551 is uitgerust met een analoog resistieve TFT kleuren touch screen (IP 54). De ETV 0552, voorzien van een glazen touch screen en IP65 bescherming van het scherm tegen stof en water, is zelfs robuuster van vorm. Omdat er geen rand ter compensatie is tussen het glazen touch screen en het frame, kan het panel eenvoudig worden gereinigd. De ETV 0552 is daarom zowel ideaal voor het gebruik in de ruige industriële omgeving alsmede in de verpakkings- of farmaceutische industrie.

sigmacontrol-logoDe ‘fanloze' besturingspanelen zijn gebaseerd op de innovatieve EDGE-Technologie, die een hoge performance biedt bij een laag stroomverbruik. Beide ETV’s zijn voorzien van 1 Gbyte Flash en 64 Mbyte DDR RAM geheugen. Voor remanente data wordt 512 Kbytes geheugen gereserveerd. Voor het besturingssysteem, applicatie- en gebruikersdata wordt een micro SD memory card gebruikt als opslag medium. Daar bovenop zijn acht digitale in- en uitgangen standaard aanwezig.

Diverse standaard interfaces zoals VARAN bus, CAN bus, Ethernet, USB en mini USB, zijn aan te sluiten aan de onderzijde en maken een eenvoudige integratie van de ETV 0551 en 0552 in de machine structuur mogelijk. Alle interfaces kunnen vrijelijk worden geprogrammeerd door de applicatie. Met LASAL wordt gebruik gemaakt van een universeel en volledig geïntegreerde tool voor het programmeren en visualiseren van functies. Het integratie concept van Sigmatek werpt zijn vruchten af: PLC, HMI, Motion Control en Safety zijn nu verenigd in een geïntegreerd platform.

Technische data

  • Dimensies: 180 x 135 x 40 mm
  • Display: 5.7″ TFT LCD color display – VGA 640 x 480 pixels
  • Touch screen: analoog resistieve (ETV 0552 glass touch screen, front IP65)
  • 1-GByte Flash (micro SD geheugen kaart)
  • Interfaces: VARAN bus, CAN bus, Ethernet 10/100,1x USB (ETV 00551: extra USB slot), 1x USB Type Mini
  • Passieve koeling (fanless)

Het juiste besturingspaneel voor iedere applicatie Met de ETV 0551 en 0552, breidt Sigmatek de ETV besturingspaneel serie uit met twee 5.7” variaties met krachtige EDGE Technologie. De full-graphic HMI’s met geïntegreerde CPU’s en touch besturing zijn verkrijgbaar in de maten: 5.7”, 8.4”, 12.1”, 15”, 17”, 19” alsmede 19” in portrait formaat.

Kijk voor meer informatie op www.sigmacontrol.eu.