HomeNieuwsBedrijven en personenKlanten Bordex Packaging kiezen drie goede doelen

Klanten Bordex Packaging kiezen drie goede doelen

Aan het eind van 2012 heeft Bordex Packaging geen relatiegeschenk of kerstkaart verstuurd. Het leek ons een mooie gedachte om, in plaats daarvan, de actie ‘B-Surprised' te initiëren. We hebben een bedrag gereserveerd om te investeren in drie goede doelen. Op die manier willen wij in deze tijd van economische en sociale tegenwind graag onze maatschappelijke bijdrage leveren. We hebben de drie prachtige goede doelen in de Benelux en Duitsland niet zelf uitgekozen; dat hebben onze klanten gedaan!

Ondersteuning

In het kader van de Bordex ‘B-Surprised' eindejaarsgroet konden onze relaties goede doelen nomineren. Daar is heel enthousiast op gereageerd en het projectteam heeft alle aanmeldingen en ideeën beoordeeld. Er zijn drie organisaties/projecten uit gekomen, die we elk met een bedrag van maximaal € 2.000,- in producten en materialen ondersteunen. Welke doelen zijn het geworden?

‘Special Olympics'

Via de heer Dirk Luyck (Eburon.be/Veiling Borgloon C.V.B.A) werden wij geïnformeerd over het project ‘Special Olympics'; voetballers met een beperking. Recreas KWS Alken is een bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond aangesloten G-Voetbalclub voor sporters met een beperking. De club, die speelt in de G-voetbalcompetitie telt 5 teams die zowel vriendschappelijke als competitiewedstrijden spelen. Het Niveau 2 team van Recreas KWS Alken (zie foto) heeft als droom het deelnemen aan de Nationale Special Olympics 2013 te Gent: een groot jaarlijks sportevenement voor mensen met een beperking, waaraan meer dan 3000 atleten deelnemen. Naast sport en sportiviteit staan bij dit evenement samenhorigheid en plezier op de eerste plaats. Om deelname mogelijk te maken organiseert het team samen met het clubbestuur diverse acties. Met ‘B-Surprised' helpt ook Bordex hun droom een stapje dichterbij te brengen.

‘Jarige Job'

Op initiatief van de heer Jan Pellikaan (V.O.F. Jan Pellikaan Pakcentrale, Maassluis) is de Stichting ‘Jarige Job' genomineerd. Ruim 60.000 kinderen kunnen hun verjaardag niet vieren omdat er thuis te weinig geld is. Op de mooiste dag van het jaar krijgen ze geen cadeautje. Ze kunnen niet trakteren op school. Uit schaamte melden ze zich soms zelfs ziek. Stichting Jarige Job trakteert kinderen van 4 tot 12 jaar uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke verjaardag. De stichting verzorgt een verjaardagsbox met alles erop en eraan. Zo voelt de Jarige Job zich toch nog ‘echt jarig'. In overleg met Huib Lloyd, de oprichter van Stichting Jarige Job, stelt Bordex Packaging een uitgebreide hoeveelheid kleurrijke bordjes, bestek en drinkbekers beschikbaar, die de komende maanden worden gebruikt in de verjaardagsboxen. We vinden dat een prachtig doel!

Village Maria Regina

Het derde goede doel is afkomstig van de heer Axel Blechschmitt van Folienzentrum Süd GmbH uit Schifferstadt: Kinderdorp ‘Maria Regina' in Silz (Rheinland-Pfalz). Dat is een dorp voor jongeren van 4 tot 18 jaar die in een moeilijke situatie zijn terechtgekomen en geen onderdak hebben, maar die wel actief willen werken aan hun toekomst. De jongeren worden in diverse huizen ondersteund door professionele teams. In een nieuwe woning in Landau helpen vrijwilligers ca. 10 jongeren weer zo goed en snel mogelijk onafhankelijk te worden van het kinderdorp. Deze opvang en begeleiding wordt echter niet gesubsidieerd door overheid en het huis heeft bijvoorbeeld nog niet eens genoeg meubilair. Om de woning helemaal in te richten gaat Bordex met ze naar Ikea om broodnodige meubels zoals tafels, stoelen en kasten voor ze aan te schaffen.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! De komende weken worden de prijzen overhandigd en uiteraard kunt u op de hoogte blijven via de Facebook pagina van Bordex Packaging.

Kijk voor meer informatie op www.bordexpackaging.nl of stuur een e-mail naar sales@bordexpackaging.nl.