HomeNieuwsBedrijven en personenKlaas Puul viert feest met grootste productiefaciliteit voor garnalen

Klaas Puul viert feest met grootste productiefaciliteit voor garnalen

Klaas Puul bouwt aan een nieuwe productiefaciliteit voor garnalen in Volendam. Op deze locatie moeten in de toekomst 20.000 ton garnalen per jaar kunnen worden verwerkt. Eind juni zijn de bouwactiviteiten gestart en naar verwachting wordt de fabriek in 2018 opgeleverd.

Al decennialang is Klaas Puul één van de toonaangevende producenten van verse schaal- en schelpdieren in Europa. De verwerking vindt volledig in eigen beheer plaats. “Klaas Puul doet er alles aan om producten van een zo’n hoog mogelijke kwaliteit te leveren. Voedselveiligheid is cruciaal”, benadrukt CEO Sander van den Berg.

Klaas Puul zet processen als een kwaliteitszorgsysteem, controle, hygiëne, koeling, conservering en verpakking in om aan de gestelde voedselveiligheidseisen te voldoen. Sander van den Berg: “Ons kwaliteitszorgsysteem is ontwikkeld op basis van de HACCP-principes. Zo start het controleproces bij de ontvangst van de grondstoffen, de ingrediënten en de verpakkingsmaterialen.”

De producten van Klaas Puul worden verpakt volgens ‘Modified Atmosphere Packaging'. Dit betekent dat net voor het sluiten van de verpaking er een zuurstofarm gasmengsel met koolzuur wordt aangebracht. “De garnalen kunnen op deze manier in de koelkast tot de vermelde houdbaarheidsdatum worden bewaard, mits de verpakking gesloten blijft”, stelt Sander van den Berg.

De nieuwe hoofdvestiging van Klaas Puul moet in 2018 worden geopend. Dan viert de onderneming tevens haar 50-jarige bestaan.

Kijk voor meer informatie op www.klaaspuul.com.