HomeNieuwsBedrijven en personenKivo Plastic Verpakkingen en Haval Disposables krijgen pluim voor energiebesparing

Kivo Plastic Verpakkingen en Haval Disposables krijgen pluim voor energiebesparing

Drie bedrijven, waaronder Kivo Plastic Verpakkingen en Haval Disposables, kregen onlangs op de NRK-MJA-bijeenkomst een pluim uitgereikt voor hun prestaties op het gebied van energiebesparing. Uit de monitoringsresultaten van 2011 blijkt dat deze bedrijven uit de rubber- en kunststofindustrie het best gescoord hebben.

De heren Kwakman en Bökenkamp van Kivo Plastic Verpakkingen ontvingen de prijs voor ketenefficiëncy. Kivo laat zien dat ketenbesparingen goed voor je energie- en milieuprestaties kunnen zijn. Het klinkt simpel: maak je folie dunner, maar folie maak je niet zomaar dunner. Het moet blijven voldoen aan de eisen van de klant en dat zal je moeten aantonen.

De heren van Limpt en Kastermans ontvingen namens Haval Disposables de pluim voor het gebruik van duurzame energie. Het bedrijf kiest er voor – net zoals enkele andere bedrijven binnen de sector – om geen grijze, met fossiele bronnen opgewekte, stroom in te kopen. Ze kiest voor groene stroom: elektriciteit die hernieuwbaar is opgewekt.

De MJA-Pluimen worden mede mogelijk gemaakt door Agentschap NL en gesponsord door QisDesign.

Kijk voor meer informatie www.nrk.nl.

Bron: Kunststof en Rubber