HomeDossiersDuurzaamheidKIDV verzorgt rondetafels over duurzaam verpakken op Empack

KIDV verzorgt rondetafels over duurzaam verpakken op Empack

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) is net als voorgaande jaren present op de jaarlijkse verpakkingsvakbeurs Empack, op 31 maart, 1 en 2 april a.s. in de Jaarbeurs Utrecht. Het KIDV verzorgt een aantal onderdelen van het programma.

De eerste twee dagen van Empack staan in het teken van de Packathon: een jaarlijkse ontwerpwedstrijd voor studenten die het KIDV in samenwerking met de hogescholen van Amsterdam, Den Bosch en Den Haag organiseert. Dit jaar gaan maar liefst 80 studenten aan de slag met een praktische case study over duurzaam verpakken vanuit het bedrijfsleven. Zij kunnen op de beurs inspiratie opdoen voor hun opdracht.

Op 1 april leidt het KIDV twee rondetafelgesprekken (10.30 – 12.00 uur). De eerste ronde staat in het teken van de kansen en uitdagingen van herbruikbare verpakkingen. Hoe dragen herbruikbare verpakkingen bij aan ‘zero waste'? Welke kansen biedt e-commerce en online boodschappen doen voor het hergebruik van verpakkingen? Welke kansen en uitdagingen zien we bij het hergebruik van voedselverpakkingen en non-food verpakkingen?

Aansluitend gaat de tweede rondetafel in op de effecten van 100% recyclebare verpakkingen. In het huidige Europese en nationale beleid om een circulaire economie te bereiken, is er veel aandacht voor de recyclebaarheid van materialen en verpakkingen. Maar wat is het effect van deze focus op andere milieufactoren? Welke afwegingen moeten bedrijven maken en voor welke keuzes komen ze te staan?

Beide tafels worden voorgezeten door Mark Beumer (programmamanager Het Groene Brein) en aan tafel zijn diverse ketenpartijen en kennisinstellingen vertegenwoordigd..

www.kidv.nl