HomeDossiersDuurzaamheidKIDV publiceert nieuwe recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

KIDV publiceert nieuwe recyclecheck voor papier- en kartonverpakkingen

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) publiceert een nieuwe Recyclecheck, te weten die voor Papier en Karton Verpakkingen. De Recyclecheck is een hulpmiddel bij één van de vele keuzes die verpakkingsontwerpers – maar bijvoorbeeld ook marketeers en inkopers – moeten maken als zij een nieuw product of nieuwe verpakking op de markt brengen.

De Recyclecheck Papier en Karton Verpakkingen bestaat uit een beslisboom en een lijst met aandachtspunten. Met de beslisboom wordt nagegaan of een verpakking na gebruik wordt ingezameld en ter recycling wordt aangeboden. Aan de gebruiker wordt een beknopt aantal vragen gesteld over het materiaal en over verpakkingsonderdelen die invloed hebben op de recycling. De vragen kunnen steeds met ja of nee worden beantwoord. Het KIDV geeft bij elke vraag én aandachtspunten achtergrondinformatie. Aan de hand van de aandachtspunten en achtergrondinformatie kunt u de recyclebaarheid van de verpakking verbeteren.

Het KIDV heeft ook recyclechecks voor vormvaste kunststof verpakkingen en flexibele kunststof verpakkingen ontwikkeld. Verder werkt het KIDV momenteel aan recyclechecks voor glas en metaal.

www.kidv.nl