Home Nieuws Beurzen en evenementen KIDV organiseert presentaties over aspecten van duurzaam verpakken

KIDV organiseert presentaties over aspecten van duurzaam verpakken

Tijdens Empack  in de Brabanthallen in Den Bosch verzorgt het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) op donderdagochtend 4 april drie presentaties over verschillende aspecten van duurzaam verpakken. De presentaties worden gehouden in de zogeheten netwerklounges, bij de centrale entree van de verpakkingsbeurs.

Chemisch recyclen van kunststof verpakkingen (10.30-11.00 uur)

Hoe kunnen verschillende chemische recyclingroutes voor kunststof verpakkingen kansen bieden voor Nederland? Deze nieuwe vorm van recyclen lijkt veelbelovend voor het sluiten van de kunststofverpakkingsketen, maar er zijn ook nog de nodige uitdagingen. Daphne van den Berg, projectleider bij het KIDV, vertelt u meer over de verschillende vormen van chemisch recyclen en bijbehorende klimaatimpact, bestaande initiatieven en de mogelijkheden om chemisch recyclen op te schalen.

Recyclebaarheid van kunststof verpakkingen, check het! (11.00 – 11.30 uur)

Hoe zorg je ervoor dat deze verpakkingen zoals een shampoofles, een stazak voor soep of PET-fles na gebruik kunnen worden gerecycled? Om te kunnen beoordelen of verpakkingen in het huidige systeem goed recyclebaar zijn, heeft het KIDV de Recyclecheck ontwikkeld voor vormvaste kunststof verpakkingen. Er wordt ook een Recyclecheck ontwikkeld voor flexibele kunststof verpakkingen. Verpakkingskundige Karen van de Stadt van het KIDV vertelt in deze presentatie over de do’s and don’ts bij de recycling van kunststof verpakkingen.

Duurzaam verpakken in papier en karton (11.30 – 11.50 uur)

Nederland is wereldwijd één van de koplopers op het gebied van recycling van oud papier en karton. Maar wat gebeurt er precies met papieren en kartonnen verpakking in de recycling? Verpakkingskundige Nynke Arntzen van het KIDV geeft uitleg over de verschillende stappen in het recyclingproces. Haar presentatie sluit aan bij de officiële presentatie van het Materiaalverduurzamingsplan Papier en Karton door Henk van Houtum, voorzitter van Papier & Karton.

www.kidv.nl