HomeNieuwsBeurzen en evenementenKIDV organiseert bijeenkomst over duurzaam verpakken in Amersfoort

KIDV organiseert bijeenkomst over duurzaam verpakken in Amersfoort

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) nodigt u van harte uit voor de Verdiepingsbijeenkomst ‘Duurzaam doorverpakken: van plan naar praktijk'. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 19 september van 15.00 tot 18.00 uur in de Prodentfabriek te Amersfoort.

Hoe ziet de toekomst van duurzaam verpakken eruit? Om op brancheniveau verdere stappen te zetten bij de verduurzaming van verpakkingen, hebben 22 brancheorganisaties in samenwerking met het KIDV een Brancheplan Duurzaam Verpakken opgesteld. De brancheplannen werden afgelopen mei gepubliceerd. Ze bevatten concrete doelstellingen en maatregelen, zoals 10% minder lucht in verzendverpakkingen in de e-commercesector, 20% minder verpakkingsmateriaal in de supermarkt en 25% gerecycled kunststof in minimaal 90% van alle kunststof verpakkingen in de cosmetica branche.

De opdracht aan bedrijven is nu om de gestelde doelen uit de brancheplannen waar te maken en deze door te vertalen naar de praktijk. De zogenoemde R-verduurzamingsladder biedt bedrijven hierbij een houvast. De ladder bestaat onder andere uit Rethink, Reduce en Resource bij ontwerp en productie van verpakkingen en Re-use, en Recycle in de gebruiks- en afvalfase.

Wat houdt dit concreet in? Waar begint u als bedrijf als u verder wilt met duurzaam verpakken? En welke voorbeelden zijn er op de markt beschikbaar ter inspiratie? Deze vragen worden onder meer beantwoord tijdens de bijeenkomst.

U kunt zich aanmelden tot en met donderdag 5 september a.s. via info@kidv.nl. Meld u tijdig aan, want de zaalcapaciteit is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Vermeld bij uw aanmelding a.u.b. uw naam, functie, e-mailadres en de naam van uw organisatie. Deelname is kosteloos.

www.kidv.nl