HomeNieuwsBeurzen en evenementenKIDV maakt programma bekend van viering 10-jarig bestaan

KIDV maakt programma bekend van viering 10-jarig bestaan

Het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) bestaat tien jaar en dat wordt gevierd op woensdag 25 januari 2023 in Amare, Den Haag. Wegens grote interesse zijn er geen plaatsen voor het fysieke event meer beschikbaar, maar u kunt de bijeenkomst ook online via een livestream volgen. Mocht u zich al hebben aangemeld, dan hoeft u dit uiteraard niet opnieuw te doen.

De verduurzaming van verpakkingen is in de afgelopen tien jaar tijd steeds hoger op de agenda gekomen. Het bedrijfsleven staat voor grote uitdagingen. Verpakken is onontbeerlijk in onze huidige productie-consumptie systemen, maar wereldwijd neemt de verpakkingsdruk – en daarmee de impact op het milieu – toe.

Het Nationaal Verpakkingsdebat van het KIDV op 25 januari a.s. moet inzicht geven in de route die we met elkaar ingaan: bedrijven, (internationale) overheden, maatschappelijke instellingen, kennisinstellingen, afvalverwerkers en consumenten. Aan de debattafel en in de zaal zitten genodigden die zich op verschillende niveaus bezighouden met het vraagstuk van duurzaam verpakken. Hoe zorgen we gezamenlijk voor de noodzakelijke verandering en innovaties om de verpakkingsketen intrinsiek te verduurzamen?

Bekijk programma