HomeKennisbankMarktinformatieKIDV houdt online verdiepingsbijeenkomst over claims op verpakkingen

KIDV houdt online verdiepingsbijeenkomst over claims op verpakkingen

Informatie op verpakkingen ging vroeger over het product dat erin zat. Tegenwoordig gaat die informatie ook over de verpakking zelf: hoe duurzaam die is, of hoe goed recyclebaar dan wel composteerbaar. Op 2 september 2021 hield het KIDV een online verdiepingsbijeenkomst over zulke duurzame claims.

“De diversiteit aan milieuclaims, keurmerken en logo's is enorm. Sommige zijn goed onderbouwd, andere zijn niet meer dan een loze kreet of ze zetten de consument op het verkeerde been; soms per ongeluk, soms expres”, zo leidde verpakkingskundige Karen van de Stadt van het KIDV de webinar ‘Milieuclaims op verpakkingen' in. Het is een actueel onderwerp, getuige de grote belangstelling (zo'n 225 deelnemers) voor deze verdiepingsbijeenkomst.

Eerder dit jaar publiceerde het KIDV een factsheet over milieuclaims, met een beschrijving van de wettelijke kaders en voorbeelden uit de praktijk. Wanneer kan je een ‘duurzame' claim gebruiken en wanneer wordt deze ten onrechte gesteld en kan dit misleidend zijn voor de consument? Tijdens de webinar werd hier zowel vanuit juridisch perspectief naar gekeken als vanuit het perspectief van consumenten en bedrijven.

Lees verder