HomeNieuwsBedrijven en personenKIDV gaat in op de subsidiemogelijkheden voor verspakkingsinnovaties

KIDV gaat in op de subsidiemogelijkheden voor verspakkingsinnovaties

Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor verpakkingsinnovaties en hoe kansrijk zijn die voor jouw bedrijf? Het aanvragen van subsidies of aanspraak maken op andere financieringsvormen – bijvoorbeeld bij een investeerder of bank – is vaak ingewikkeld. Maar door er de juiste expertise en services aan te koppelen, kun je de slagingskans aanmerkelijk vergroten.

Onlangs verscheen de update 2022 van de Subsidie Inventarisatie innovatief verpakken van het KIDV. Dit document bevat een lijst met 65 mogelijkheden voor de financiering van verpakkingsinnovaties, door bijvoorbeeld subsidies, kredieten, vouchers en participatiefondsen. Het is niet zo maar een opsomming. Samensteller Vincent van den Bosch van Business Angels Connect noemt het een laagdrempelig en transparant hulpmiddel. “De inventarisatie maakt het makkelijk voor bedrijven om de weg in het subsidielandschap te vinden. Het werkt sneller en beter dan zoeken op het internet. Bovendien geeft het inzicht in welke regelingen relevant zijn voor jouw bedrijf.”

Er zijn meer dan duizend subsidieregelingen voor het bedrijfsleven. In opdracht van het KIDV inventariseerde Business Angels Connect welke interessant kunnen zijn voor de financiering van verpakkingsinnovaties. “Subsidies zijn een ideaal instrument, omdat doorgaans alleen een inspanningsverplichting wordt gevraagd. Er geldt geen resultaatverplichting, die banken en investeerders wél vragen. Je moet dan wel goed weten waar je kansen liggen om subsidies te bemachtigen”, zegt CEO René Reijtenbagh van Business Angels Connect over het belang van een succesvolle aanvraag. Tal van aspecten spelen daarbij een rol. “Uiteindelijk hangt het altijd af van de specifieke situatie of je überhaupt een subsidie kunt aanvragen en vervolgens of je die ook krijgt.”

Lees verder