HomeNieuwsBedrijven en personenKIDV blikt terug en kijkt vooruit in kader van vijfjarig bestaan

KIDV blikt terug en kijkt vooruit in kader van vijfjarig bestaan

KIDV (Kennisinstituut Duurzaam Verpakken) viert haar vijfjarig bestaan. In 2013 begon KIDV met de missie om kennis te ontwikkelen en te delen die de verpakkingsketen in staat stelt om te verduurzamen. “We zijn nu vijf jaar verder. De sector is in beweging, zet stappen naar meer verduurzaming. En wij ondersteunen de ketenpartijen met kennis die het maken van weloverwogen keuzes mogelijk maakt”, aldus KIDV op haar eigen website.

Gedurende deze vijf jaar heeft KIDV een aantal belangrijke mijlpalen behaald, zoals het kunststofketenproject dat maatregelen voor verdere sluiting van de kunststof verpakkingsketen inzichtelijk maakt. Maar ook de materiaalstudie naar draagtassen, die één van de pijlers was onder het verbod op gratis plastic tasjes. Daarnaast ontving KIDV alleen dit jaar al meer dan 250 vragen van professionals over het verduurzamen van verpakkingen en zijn dertien branches aan de slag gegaan met een eigen plan om verpakkingen te verduurzamen.

KIDV: “Maar laten we niet te lang stilstaan bij wat al tot stand is gebracht. We kijken ook vooruit, naar nieuwe mogelijkheden. Dit jaar nog publiceren we een paar tools die het bedrijven makkelijker maken om hun verpakkingen te verduurzamen. Het vertrouwen dat wij krijgen van onze partners, van grondstoffenproducenten tot gemeentes, is al vijf jaar lang de drijvende kracht achter ons werk. Alleen door transparant met elkaar samen te werken, kunnen we een circulaire economie voor verpakkingsmateriaal dichterbij brengen. Wij blijven daarvoor de kennis leveren.”

Klik hier voor een infographic…

Kijk voor meer informatie op www.kidv.nl.