HomeNieuwsBedrijven en personenKHS en Belgische brouwerij Martens breiden samenwerking uit

KHS en Belgische brouwerij Martens breiden samenwerking uit

KHS en Martens zetten hun gezamenlijke strategie om verpakkingsmateriaal te verminderen voort. Vorig jaar investeerde de traditionele Belgische brouwerij in een Innopack Nature MultiPack-machine die PET-flessen tot stabiele pakketten vormt met behulp van lijmstippen.

Martens is nu van plan een tweede NMP-machine van KHS aan te schaffen om blikjes te verwerken. Deze uitbreiding maakt de brouwerij flexibeler en zo kan deze voldoen aan de groeiende marktvraag naar milieuvriendelijke verpakkingen. Het NMP-project bij Martens is slechts één voorbeeld van het steeds groter wordende portfolio van duurzame verpakkingssystemen ontwikkeld door de turnkey-leverancier uit Dortmund.

Martens vertrouwt al sinds 2020 op het materiaalbesparende Nature MultiPack of NMP-systeem van KHS, toen de vaste partners in een joint venture begonnen met de productie van folievrije sixpacks PET-flessen voor de detailhandel. De reacties op het alternatief voor de klassieke krimpfolieverpakking waren zeer positief, herinnert brouwerijbaas Jan Martens zich. “We hebben zowel onze klanten als consumenten kunnen overtuigen. De grote vraag toont aan dat milieuvriendelijke verpakkingen erg populair zijn.”

Lees verder