De KHS Group breidt haar productportfolio uit met de alleskunner voor de dranken- en food-industrie. De WSP-TPFO is een machine om de volgende verpakkingsvormen te maken: wraparound, trays, trays met film, pad en film en alleen film.

In een wereld waar flexibiliteit vereist is in de verpakkingsvormen – mede door private label, maar ook door door brand owners – wil men productielijnen zo flexibel mogelijk maken. In een aankoopstadium kan men niet in de toekomst kijken. De wereld verandert en men moet steeds met innovatieve producten en verpakkingsvormen komen om het verschil te maken.

Ook weet men niet wat de nabije toekomst brengt, terwijl de machine de eerste vijftien tot twintig jaar blijft staan. Klanten willen tegenwoordig iets meer geld uitgeven, maar wel meer flexibiliteit kopen. Het naderhand ombouwen van een bestaande machine verstoort het productieproces aanzienlijk.

Ook zijn niet alle verpakkingsvormen altijd mogelijk en heb je meer vloeroppervlak nodig. Het naderhand ombouwen kost meer tijd en geld. In een 24/7-omgeving is alleen het productieverlies qua kosten al aanzienlijk.

KHS Kisters in Kleve (Duitsland) heeft onlangs haar 150-jaar bestaan gevierd en blijft ontwikkelen in haar machines. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt al jaren traypackers, wraparound-machines en folie-krimpmachines. Flexibiliteit, energiezuinige en slimme oplossingen bieden is de kracht. KHS Kisters bouwt modulaire machines voornamelijk voor de dranken- en food-industrie, maar eigenlijk voor alle markten waar de snelheid hoog is en betrouwbaarheid voor de klant op nummer 1 staat.

www.khs.com