HomeNieuwsBedrijven en personenKellogg klaagt verpakker aan vanwege recall

Kellogg klaagt verpakker aan vanwege recall

fpc-logoKellogg Company klaagt het Canadese FPC Flexible Packaging aan. Verontreinigde zakjes in dozen ontbijtgranen van de verpakker zorgden ervoor dat Kellogg in heel de VS een dure recall moest uitvoeren. Vorig jaar zomer moest Kellogg noodgedwongen zo’n 28 miljoen pakken ontbijtgranen terugroepen omdat tientallen consumenten er misselijk van werden en diarree kregen. Ook kreeg Kellogg verscheidene klachten van consumenten die de Corn Pops en Fruit Loops vreemd vonden ruiken en smaken, zo meldt de website EVMI.nl op basis van een artikel van Food Production Daily.

Testen van de verpakkingszakjes van FPC en de gebruikte wax, die afkomstig was van de International Group Inc (IGI), gaven verhoogde concentraties van koolwaterstoffen aan, waaronder methylnaftaleen. De mueslifabrikant zegt dat zij na de recall, op de betreffende locatie geen verpakkingen meer draait met waxcoated film.

Behalve de recall van 28 miljoen pakken moesten daar bovenop nog eens miljoenen verpakkingen in distributiecentra worden vernietigd. Nog afgezien van de directe schade zegt het bedrijf ook merkschade te hebben opgelopen.

Kellogg weigert verder om 4,3 miljoen dollar te betalen aan FPC, die de verpakker zegt nog van Kellogg te goed te hebben aan leveringen.

De mueslifabrikant stelt zelf juist miljoenen dollars te hebben moeten uitgeven aan de recall, onderzoek naar de oorzaak en het vinden van een nieuwe verpakkingsleverancier die overigens duurder is dan FPC. Kellogg eist nu genoegdoening van de verpakker.

Bron: EVMI.nl