HomeNieuwsBedrijven en personenKartonproducent Eska investeert in modernisering machinepark

Kartonproducent Eska investeert in modernisering machinepark

eskaOnlangs hebben producent Eska Graphic Board en Siemens een raamovereenkomst gesloten voor de modernisering van papier- en kartonmachines. Met de investering is volgens Siemens ‘een bedrag van een paar miljoen euro gemoeid'. Het omvangrijke project wordt gefaseerd uitgevoerd en zal medio 2011 zijn afgerond. Met de investering wil het Nederlandse Eska Graphic Board de procesautomatisering verder moderniseren en verbeteren.

Hierdoor moet de betrouwbaarheid van het productieproces toenemen en gelijk de kwaliteit van het product verder verbeteren. Een team van Siemens-specialisten heeft samen met Eska Graphic Board de doelstellingen vertaald naar een project en vastgelegd in een resultaatgebaseerd contract.

Siemens en Eska Graphic Board werken al decennialang samen. “Die vertrouwensrelatie is een sterke troef, zeker in de huidige economische situatie”, zegt René Zwaan van Eska Graphic Board. “Het project is inmiddels van start gegaan. Zo zorgen we dat Eska Graphic Board vandaag al klaar is voor de markt van morgen.”

Alle bestaande PLC-systemen in de Eska-vestigingen in Hoogezand en Sappemeer worden geüpdatet naar de meest actuele versies. Daarnaast worden in de fabriek in Hoogezand de verouderde besturingssystemen vervangen door een moderner systeem. Tegelijk zullen moderne online kwaliteitscontrolesystemen worden geïmplementeerd. Sappemeer breidt het bestaande Siemens-systeem uit met een nieuwe besturing voor de grondstofvoorbereiding.

Bron: Engineeringnet.nl