HomeNieuwsKarpack introduceert automatische plano-invoer voor dozenopzetmachine

Karpack introduceert automatische plano-invoer voor dozenopzetmachine

Na de ontwikkeling van de dozenopzetmachine en het automatiseren van het vervolgtraject was het te verwachten dat het traject ervoor, namelijk de aan- en invoer van plano's vanuit de opslag, ook onder handen werd genomen. Karpack heeft aan die wens voldaan en zet volgens de website Groentennieuws.nl hiermee en stap verder naar een volledige automatisering.

karpack-logoDe Plano-ontstapelaar wordt gebruikt om een plano-opzetmachine, in lijn geschakeld met die opzetmachine, automatisch te voorzien van plano's. Een complete pallet met dubbele plano's wordt in de kooi gereden, van banden ontdaan, veilig afgesloten en in werking gesteld. Met behulp van zuignappen worden de plano's aangezogen en door middel van horizontaal transport continue per twee plano's naar de opzetmachine gebracht. Deze vouwt en lijmt de plano tot een opzetbare tray.

“De plano-ontstapelaar is stevig, veilig en overzichtelijk in gebruik. Gemakkelijk te bedienen en heeft weinig onderhoud nodig. Hoewel gestandaardiseerd, is de machine ook eenvoudig en snel aan te passen aan een andere maatvoering, dus flexibel in het productieproces”, zegt Joost Veldkamp van Karpack.

Kijk voor meer informatie op www.karpack.nl of klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: Groentennieuws.nl