HomeNieuwsBedrijven en personenKaasbedrijven Anker Food Group en Bouter Group bundelen krachten

Kaasbedrijven Anker Food Group en Bouter Group bundelen krachten

kaas-klAnker Food Group en de Bouter Group maken bekend voornemens te zijn om te fuseren. Conform de SER-fusiecode zijn de werknemersorganisaties en de SER op de hoogte gesteld van de voorgenomen transactie en is de ondernemingsraad om advies gevraagd.

De transactie zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Onder voorbehoud van goedkeuring door de NMa en rekeninghoudend met het advies van de ondernemingsraad verwachten beide partijen de transactie in de loop van dit jaar te formaliseren.

Door de nieuwe combinatie ontstaat een onderneming met circa 800 medewerkers die zal worden aangestuurd door een directieteam van vijf personen. De fusie zal geen nadelige gevolgen hebben op  de werkgelegenheid van de gezamenlijke bedrijven. De verwachting is dat door de fusie de basis wordt gelegd voor verdere groei van de onderneming.

Anker Food Group bestaat sinds 1962 en heeft de afgelopen 10 jaar een sterke groei doorgemaakt. Recentelijk splitste het bedrijf haar activiteiten om verdere groei en optimalisatie van de dienstverlening mogelijk te maken. De Bouter Group, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1890, is actief in het rijpen, snijden en verpakken alsmede de retailmarketing van Hollandse en buitenlandse kaas en heeft de laatste jaren eveneens een forse groei doorgemaakt.

“Twee sterke familiebedrijven met een jarenlange historie op het gebied van kaas hebben elkaar gevonden en zijn eensgezind over de wijze waarop zij als fullservice dienstverlener de komende jaren willen acteren. Dat we dezelfde ambitie hebben en elkaar goed kennen maakt het samengaan een stuk eenvoudiger”, aldus P. Bouter, grootaandeelhouder van de Bouter Group.

Kijk voor meer informatie op www.ankerkaas.nl en/of www.boutergroup.eu.