Home Nieuws Beurzen en evenementen Jury reikt Greener Packaging Awards uit aan L'Oréal en Werner & Mertz

Jury reikt Greener Packaging Awards uit aan L'Oréal en Werner & Mertz

Op woensdag 23 oktober zijn tijdens Empack en Packaging Innovations in Mechelen de Greener Packaging Awards uitgereikt. De Greener Packaging Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Fost Plus en Valipac om duurzame innovaties op het vlak van huishoudeliijke en bedrijfsmatige verpakkingen in de kijker te zetten.

Voor deze vijfde editie hadden meer dan 40 bedrijven een dossier ingediend om deze prestigieuze prijs te winnen. Na beraadslaging door de jury werden de twee trofeeën van de Greener Packaging Awards uitgereikt aan L'Oréal voor de B2C-categorie en aan Werner & Mertz Professional voor de B2B-categorie.

Source Essentielle is de eerste navulbare shampoo voor kappers. Deze innovatieve, ecologische en economische oplossing biedt de consumenten de mogelijkheid om hun lege shampoofles na te vullen in een kapsalon. Dezelfde fles kan tot 3 keer worden hergebruikt, waardoor bij elk gebruik 14 gram plastic wordt bespaard. Met Source Essentielle versnelt L'Oréal de transitie naar de circulaire economie van zijn verpakkingen, verklaart Fost Plus.

Werner & Mertz, beter bekend bij het grote publiek voor zijn Frosch wasmiddelenmerk, wint hier de B2B-categorieprijs voor zijn Well Feel-fles. De flessen zijn ontworpen voor de professionele markt onder de merken Tana Professional en Green Care Professional. De Well Feel-flessen zijn gemaakt van 100% post-consument plastic afval, waardoor overproductie en extra gebruik van fossiele brandstoffen wordt voorkomen. Het rechthoekige ontwerp van de fles bespaart ook ruimte tijdens het verpakken en transport, waardoor de CO2-uitstoot wordt verminderd. Volgens Valipac sluit deze aanpak perfect aan bij de circulaire economie.

De jury van de Greener Packaging Awards prees ook de innovaties van De Witte Lietaer en Daklapack in de B2C- categorie en Schoeller Allibert en Topa Packaging in de B2B categorie.

www.greenerpackaging.be