Home Dossiers Design Zes ontwerpen komen in aanmerking voor BNO Packaging Talent Award

Zes ontwerpen komen in aanmerking voor BNO Packaging Talent Award

Zes ontwerpen komen in aanmerking voor de Packaging Talent Award 2019. De uitdaging om een verpakkingsdesign te bedenken voor de hartige tussendoortjes van Nestlé’s Maggi prikkelde veel jonge ontwerpers en designstudenten om een vernieuwend ontwerpvoorstel in te sturen. Op 25 oktober tijdens het event SUPERFAST wordt bekend gemaakt wie van de zes genomineerden een prijs wint.

Nestlé Nederland schreef dit jaar de briefing en is enthousiast over deelname aan de prijsvraag. De jury, waaronder Valerie van Schaick van Nestlé Nederland, was onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen en de aandacht die de deelnemers aan het ontwerp hadden geschonken.

Nestlé werkt graag samen met jong talent. Daarom besloten Van Schaick en haar team als opdrachtgever mee te doen aan de jaarlijkse BNO Packaging Talent Award. Valerie van Schaick is overtuigd van het belang van een goed verpakkingsontwerp: “De verpakking is voor een merk het belangrijkste contactmoment met mensen. En in de paar seconden dat je de aandacht hebt, moet je je merkverhaal vertellen.”

De jury had een lastige taak: een aantal ontwerpen waren visueel sterk, andere inzendingen vielen op door een inventieve merknaam. Ook werd door sommige inzenders veel aandacht aan een duurzame ontwerpoplossing besteed. De jury heeft uiteindelijk besloten dat de volgende ontwerpers kans maken op één van de drie prijzen: Margot Cologne, Mateja Drenik, Christian Lank, Cooper Newman, Emma Spanjers en Sanne de Wit.

Tijdens SUPERFAST#6 op 25 oktober vindt de prijsuitreiking plaats en is een presentatie van de genomineerde ontwerpen te zien. De winnaar van de eerste prijs ontvangt 1500 euro. Tweede en derde prijs bedragen respectievelijk 300 euro en 200 euro.

De Packaging Talent Award is gericht op het leerproces om binnen de kaders van een briefing een verpakkingsontwerp te maken. Centraal staat de kennismaking met het vakgebied. Auteursrechten blijven bij de deelnemer.

www.bno.nl