HomeDossiersDuurzaamheidJury benoemt Yumeko tot winnaar van de DS Smith Duurzaamheid Award

Jury benoemt Yumeko tot winnaar van de DS Smith Duurzaamheid Award

Yumeko is de winnaar van de DS Smith Duurzaamheid Award vakprijs van de Shopping Awards 2022. Dat laat het bedrijf weten op social media. Voor de tweede keer dit jaar werd de speciale vakprijs voor duurzaamheid uitgereikt. Deze award is een beloning voor het bedrijf dat in het afgelopen jaar de grootste verbeterslag heeft gemaakt via een case-inzending op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Juryvoorzitter Ed Nijpels: “Yumeko wint de award omdat het merk zich op alle aspecten inzet om de wereld te veranderen en eco-positief te worden. De case van directe katoeninkoop bij de boer raakt aan de core business van Yumeko. De impact wordt gemaakt daar waar die het allermeest nodig is, helemaal aan het begin van de keten. Hiermee is het een voorbeeld voor de branche.”

“Sinds 2021 doen wij iets wat behoorlijk revolutionair is in de sector: samen met onze producent kopen we ons Fairtrade en biologisch katoen direct in bij de boer. Dat is goed nieuws voor de boer, maar ook voor het milieu”, licht Yumeko toe. De jury van de DS Smith Duurzaamheid Award vakprijs was samengesteld uit: Ed Nijpels (voorzitter), Remko Berkhout (DS Smith), Folkert van der Molen (Van der Molen Environmental Internet Services), Arnoud van Vliet (Zeeman textielSupers), Erlend Deckers (TNO), Babette Porcelijn (Think Big Act Now) en Rajiv Laigsingh (Bringly).

www.dssmith.com