HomeNieuwsBedrijven en personenJubilerend Eshuis behaalt BRC/IoP-certificaat

Jubilerend Eshuis behaalt BRC/IoP-certificaat

eshuis

Op 10 mei 2011 heeft Eshuis het BRC/IoP-certificaat niveau I gehaald. Dit is de hoogst haalbare norm voor de verpakking van voedingsmiddelen. De norm richt zich op eisen op het gebied van voedselveiligheid. De foodsector en farmacie is een belangrijke afzetmarkt voor Eshuis. Onze klanten in deze sector nemen geen enkel risico als het gaat om voedselveiligheid en kwaliteit. Als producent/leverancier van foodverpakkingen en etiketten worden wij dan ook zeer regelmatig door onze klanten ge-audit. Voor ons zijn deze steeds terugkerende audits een extra stimulans om ons proces op elk moment volledig onder controle te hebben.

eshuis-logoEshuis vindt het belangrijk om in te spelen op de wensen van haar (retail)klanten. Die wensen zijn vertaald in de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials. Deze norm werd ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen het British Retail Consortium (BRC) en Institute of Packaging (IoP).

Met de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials kunnen verpakkingsbedrijven aantonen dat hun processen voedselveilig zijn. Aspecten die belangrijk zijn voor de norm zijn een gevaren- en risicoanalyse per processtap, het bewaken van kritische punten in het productieproces, hygiëne van het personeel, het onderhoud en de staat van technische installaties, de product- en procesbeheersing en de inrichting, orde en netheid van de infrastructuur. Het bedrijf is er nu volledig op ingericht en wij zijn enorm trots op dit resultaat!

Eshuis 120 jaar

Nog een mijlpaal afgelopen maand was de viering van het 120 jarig bestaan van drukkerij Eshuis. Op 1 mei 1891 startte Gos Eshuis met een drukkerijtje in Dalfsen, nog datzelfde jaar drukt Eshuis de ‘Oprechter Dalfser Courant' en ‘de Molenaar', een vakblad in de wereld van de molenaars. Voor de ontwikkeling van Eshuis is ‘de Molenaar' van zeer ingrijpend belang geweest. Na een wetswijziging werd het verplicht om labels aan jutezakken te hangen met informatie over de inhoud. Gos Eshuis is hier meteen ingestapt en heeft met geleend geld van de huisarts en notaris een tweedehands machine aangeschaft, die draaide vanaf 1939 continue. Kort daarna kon er een nieuwe machine worden aangeschaft. Deze machine vormt in principe de basis voor de drukkerij die we heden ten dage nog steeds zijn. En dat hebben we 20 mei met ons personeel gevierd!

Concordia Labels 

Eshuis is uitgenodigd onderdeel te worden van Concordia Labels. Dit samenwerkingsverband, ontstaan uit vriendschap, bestaat sinds 1995 en is opgezet door een aantal toonaangevende self-adhesive label converters uit Europa, USA, Mexico en Brazilië. Grote klanten eisen globale spreiding en tevens back-up mogelijkheden voor productiestagnatie. Door onderlinge samenwerking en kennisdeling kunnen wij klanten significante voordelen bieden:

  • Inkoopkracht (> 50 miljoen m2 zelfklevend)
  • Kennis van de markt
  • Innovatiekracht (samen weet en kun je meer)
  • Logistiek en service
  • Outstandig productmix (wat je zelf niet kunt maken besteed je uit)
  • Multi-page labels en aparte constructies
  • Holograms, RFID and labels for security and identification
  • Garanties voor back-up naar grote klanten
  • Europese spreiding

Kijk voor meer informatie op www.eshuis.nl.