HomeNieuwsBedrijven en personenJoint venture Hoogstraten Verpakkingsmaterialen en Silkpack

Joint venture Hoogstraten Verpakkingsmaterialen en Silkpack

Hoogstraten Verpakkingsmaterialen heeft samen met Silkpack een joint venture opgericht onder de naam Heelalpack. De joint venture is een volgende stap in de groeiambities van beide partijen en vloeit voort uit een reeds bestaande en strategische samenwerking. Hoogstraten Verpakkingsmaterialen en Silkpack hebben elk een belang van 50% in de joint venture. Het nieuwe bedrijf, Heelalpack, richt zich op de döner kebab folie en aanverwante producten in dit marktsegment. Heelalpack zal opereren als de exclusieve aanbieder van custom made voedselveilige rekwikkelfolie in Europa.

In het najaar van 2012 is Hoogstraten Verpakkingsmaterialen gestart met de productie van rekwikkelfolie in de vorm van handrollen, snijfolie en bundelfolie in de kleuren transparant, blauw en zwart voor de levensmiddelenketen op basis van een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem, de ISO-norm 22000. Hiermee vult Hoogstraten Verpakkingsmaterialen de verpakkingsmarkt aan met custom made rekwikkelfolie.
Zowel Hoogstraten Verpakkingsmaterialen als Silkpack zijn enthousiast over de samenwerking. Op deze wijze combineren beide partijen hun krachten. “Dit is een uitmuntende gelegenheid om onze positie in de verpakkingsmarkt op het gebied van Food verpakkingen te versterken. Met Heelalpack hebben wij een bedrijf gecreeërd welke mijn specifieke kennis van de markt combineert met de know-how van Hoogstraten over de Food verpakkingen”, aldus CEO Berna Ozturk van Silkpack.

Silkpack levert kunststof en kartonnen verpakkingen op maat en disposables. Als leverancier voor de groot industrie, is Silkpack uitgegroeid tot een internationaal actief organisatie in verpakkingen , in de food- en non-food industrie, de retail en services segmenten als horeca, foodservice, schoonmaak en ziekenzorg. Naast de verpakkingen laat Silkpack ook diverse food producten produceren voor eigen klanten die in negen verschillende landen gevestigd zijn. Hiermee wil Silkpack ook een totaalhoreca leverancier zijn voor de horeca klanten om verder te penetreren in de markt. Door een wereldwijd netwerk van leveranciers, aanwezigheid in vele marktsegmenten en een ruime expertise van verpakkingen, kan Silkpack excelleren in het aanbieden van de beste verpakkingsoplossingen voor haar klanten in negen verschillende landen. Silkpack werd derde in de race om de FD Gazellen award van Gelderland en zeventiende in de top-100 van Nederland.

Hoogstraten Verpakkingsmaterialen bestaat volgend jaar 25 jaar en is een inmiddels een begrip in de verpakkingswereld. Na een start met handel in gebruikte dozen is Hoogstraten uitgegroeid tot een totaalleverancier met een voor de cliënt helder concept: de filosofie van one-stop shopping en de invalshoek van palletstabilisatie. Het brede en diepe assortiment aan internationale topmerken bestaat onder meer uit rekwikkelfolie, tape, pallet omsnoeringen, kartonnage, beschermende materialen en hulpmaterialen. Op basis van de kernbegrippen flexibiliteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en snelle levertijden, in combinatie met een gunstig prijsniveau, geeft Hoogstraten invulling aan het streven langdurige relaties met cliënten aan te gaan.

Kijk voor meer informatie op www.hoogstraten.com of stuur een e-mail naar info@hoogstraten.com.