Home Machines Etiketteren en printen Johannes introduceert 100% Puur Natuur-verpakking zonder concessies

Johannes introduceert 100% Puur Natuur-verpakking zonder concessies

AGF-Holland heeft onder de naam ‘Johannes' een opvallende en tevens 100% natuurvriendelijke verpakkingslijn ontwikkeld, waarmee de retailmarkt uitstekend voor de dag kan komen. De gehele lijn bestaat uit vrolijke mandjes en schalen van dun natuurkarton, gecombineerd met een volledig biologisch afbreekbare banderol. De lijn leent zich uitstekend voor zowel zacht als hard fruit.

Volgens Johannes Janssen, initiatiefnemer en ontwikkelaar van het Johannes-merk, past deze lijn naadloos in de wens van winkeliers en supermarktketens om een verpakkingsoplossing te bieden zonder concessies. “De Johannes-lijn heeft het namelijk allemaal in zich”, vertelt Janssen enthousiast. “Het is één en al duurzaamheid, versbeleving en positiviteit. Bovendien biedt het geheel uitstekende bescherming, waardoor fruit onbeschadigd in de schappen belandt”

Ondersteund door de slogan ‘De tijd is rijp' geeft AGF-Holland nu vol gas met het Johannes-concept om eigen klanten en potentiële contacten uit de retail business van het concept te overtuigen. “Circa 70% van onze klantenkring heeft al aangegeven met het concept te zullen starten”, vertelt Janssen enthousiast. “Concreet betekent dit dat de verpakkingen binnenkort al in meer dan 25 winkels verkrijgbaar zal zijn. Met het merk Johannes wordt niet alleen de duurzaamheid van de verpakking onderstreept, maar ook de constante kwaliteit van ons product. En dankzij de rustige natuurlijke uitstraling van de verpakkingen komt de versheid van de AGF-producten nog beter tot z’n recht.”

De lichte natuurkartonnen schalen en bakjes hebben een duidelijke eigen identiteit en zijn allemaal voorzien van een goed herkenbare banderol met een congruente Johannes-uitstraling. Samen met Speciaaldrukkerij Max Aarts is AGF-Holland uiteindelijk op de bedrukte Kraft papieren banderol uitgekomen. Niet alleen vanwege de fraaie natuurlijke uitstraling, maar ook omdat deze volledig biologisch afbreekbaar is. Bandall banderolleertechniek zorgt vervolgens voor een perfecte banderollering waardoor het fruit altijd stevig in de verpakking zit, zonder dat het fruit kan beschadigen of kan schuiven in de verpakking. Dat komt mede omdat de Bandall machine kleine omvangverschillen van het fruit kan opvangen, waardoor de banderol altijd met de juiste bandspanning om de verpakking zit. Bovendien zorgt slimme printtechniek ervoor dat variabele informatie gelijktijdig met het banderolleren kan worden meegeprint. Daardoor zijn er ook geen additionele etiketten nodig en profiteert het concept van maximale flexibiliteit. De manden zijn in variërende formaten verkrijgbaar. De grotere versies zijn zodanig geconstrueerd dat ze ook meer of zwaardere producten aankunnen, terwijl de duurzame uitstraling onaangetast blijft.

Inmiddels gaan de opvallend vriendelijk ogende fruitverpakkingen ook al ‘viral' op diverse media en dat is ook buiten de Nederlandse landsgrenzen niet onopgemerkt gebleven. Bovendien wordt het merk Johannes ondersteund met een prachtige website waarbij de Puur Natuur uitstraling er vanaf spat.

www.brandingbybanding.com