HomeNieuwsBedrijven en personenJoan Hanegraaf ontvangt een Koninklijke onderscheiding

Joan Hanegraaf ontvangt een Koninklijke onderscheiding

Joan Hanegraaf (1961) uit Keldonk heeft op woensdag 30 november 2022 een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Van Rooij ontvangen. Joan Hanegraaf heeft middels diverse onbezoldigde bestuursfuncties in de (internationale) verpakkingsbranche werk van enorme importantie verricht.

Joan Hanegraaf wordt bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau (in 2007 ontving hij een Koninklijke onderscheiding bij zijn afscheid als raadslid van de gemeente Veghel (1994-2007) en gemeente Erp (1990-1993)).

Overzicht verdiensten

 • 2002-2012: Bestuurslid/voorzitter European Flexographic Technical Association Benelux (EFTA-Benelux)
  EFTA-Benelux is een brancheorganisatie in de verpakkingsindustrie die tot doel heeft de kennis van en over de flexodruktechniek te vergroten.
 • 2005-heden: Voorzitter/bestuurslid Stichting Keldonkse Molen ‘De Hoop'
 • Op 31 december 2007 werd een stichting opgericht met als doel de herbouw van de in 1972 gesloopte Keldonkse molen te realiseren. Decorandus heeft een grote rol gespeeld bij de oprichting van de stichting en de uiteindelijke herbouw van de molen.
 • 2008-2019: Voorzitter/bestuurslid Federatie Nederlandse Rubber en Kunststof Industrie (NRK)
  De Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie NRK behartigt de belangen van zo’n 400 bedrijven geclusterd in 19 brancheverenigingen.
 • 2008-2022: Voorzitter/bestuurslid NRK Verpakkingen
  NRK Verpakkingen behartigt specifiek de belangen van de Nederlandse kunststof verpakkingsindustrie.
 • 2013-2022: Oprichter/bestuurslid Stichting Materiaal Organisaties (StiMo)
  Stichting Materiaalorganisaties (StiMo) behartigt de belangen van vijf individuele materiaalorganisaties rondom de verpakkingsmaterialen papier/karton, hout, kunststof, glas en blik, namelijk: Stichting Papier Recycling Nederland (PRN), Stichting Duurzaam Verpakkingsglas (SDV), NRK Verpakkingen, Stichting Kringloop Hout (SKLH) en Stichting Kringloop Blik (SKB).
 • 2013-2022: Bestuurslid/materiaaladviseur Afvalfonds Verpakkingen
  Afvalfonds Verpakkingen is een stichting zonder winstoogmerk en bestaat uit vertegenwoordigers van producenten en importeurs. Zij zijn bij wet verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van de verpakkingen die zij op de Nederlandse markt brengen. Afvalfonds Verpakkingen voert namens hen deze producentenverantwoordelijkheid zo efficiënt en effectief mogelijk uit.

www.oerlemanspackaging.nl