HomeNieuwsJFPT installeert flexibele weeg-/verpakkingslijn bij firma Huuskes

JFPT installeert flexibele weeg-/verpakkingslijn bij firma Huuskes

jfpt-huuskes

De firma Huuskes Versproducten in Enschede heeft haar nieuwe bedrijfshal in gebruik genomen en heeft flink uitgepakt ten aanzien van de machine uitbreiding. JFPT BV heeft hierin een nieuwe weeg- en verpakkingslijn geplaatst. Tevens heeft JFPT in de verhuizing ondersteunt en actief begeleidt om de bestaande snij- en waslijnen over te zetten, preventief onderhoud te plegen en de bestaande lijnen aan te vullen met een nieuwe Kronen was- centrifugelijn.

jfptDe firma Huuskes Versproducten is een begrip op het gebied van vers-, DKW-, convenience- en diepvriesproducten voor grootverbruikers. Zij leveren een totaalpakket. Doordat zij alles onder één dak en in eigen beheer hebben, zijn zij als geen ander in staat de markt op maat te bedienen. Producten leveren zij aan afnemers in uiteenlopende sectoren, zoals (zorg)instellingen, horeca, bedrijfsrestaurants en landelijke cateraars. Marcel Menkehorst van de firma Huuskes Versproducten: “Wij waren op zoek naar een flexibele weeg- en verpakkingingslijn, waarop wij onze hoogwaardige kwaliteitsproducten kunnen draaien. Onder flexibel verstaan wij, het snel om kunnen schakelen van het ene naar het andere product of gewicht. Maatwerk is onze kracht, we leveren zelfs vanaf een enkele verpakking. Wij hebben JFPT, experts in innovatieve en praktische productie oplossingen, ingeschakeld om samen tot de juiste oplossing te komen.”

Het betreft een lijn samengesteld uit machines uit het productenpallet van JFPT. De lijn is geschikt voor gesneden groenten van blokproducten tot en met bladproducten in een gewichtsrange van 10 tot en met 2.500 gram in een enkele storting. De weeg- en verpakkingslijn kenmerkt zich door de eenvoudige bediening, hoge flexibiliteit en hoge continuïteit van de lijn. De opvoerband voert het product op naar de Galaxy Advance AGF weger, welke de porties afstort in een Compack 300. Vanaf de Compack 300 voert een opvoerband de verpakkingen naar de draaitafel. De verpakker wordt tevens stand alone toegepast om de kleine charges te draaien.

De Galaxy Advance AGF weger is speciaal ontwikkeld voor gesneden groente. De machine kenmerkt zich door zijn compacte uitvoering. De opbouw bestaat uit een bufferbunker met transportband t.b.v. een optimale toevoer aan de trilgoot. Met de trilgoot wordt de weeghopper gevoed.  De trilgoot functioneert op 2 standen, grof doseren om snelheid te maken en fijn doseren om het juiste gewicht te bereiken. De machine is snel reinigbaar en de besturing is zeer eenvoudig opgezet.

De Compack 300 is een zeer compacte machine en kan zowel stand alone als in combinatie met een weger of doseerder ingezet worden. Op deze machine wordt met een vlakke rol PP-folie gedraaid en kan zowel bedrukte als onbedrukte folie verwerken. De folielengte wordt bepaald of met de fotocel of d.m.v. een encoder op de folie.

De machine is uitgerust met een MAP-unit, zodat de gewenste verhouding gas in de verpakking kan worden geregeld.
Om snel en goed te kunnen wisselen van product is er een speciale invoertrechter ontwikkeld, welke ervoor zorgt dat het product enkel hiermee in aanraking komt. Bij productwissel wordt de trechter uit de verpakker gehaald, gereinigd en direct teruggeplaatst.

Voor meer informatie:
JFPT B.V.
Telfordstraat 10
NL 8013 RM  Zwolle
T (038) 465 36 11
F (038) 465 01 81
www.foodlife.nl
info@foodlife.nl