HomeNieuwsBedrijven en personenJeroen Hillen start als nieuwe directeur van Statiegeld Nederland

Jeroen Hillen start als nieuwe directeur van Statiegeld Nederland

Per 8 januari 2024 start Jeroen Hillen als directeur van Statiegeld Nederland, verantwoordelijk voor de uitvoering van het statiegeldsysteem voor plastic flessen en blikjes. Hillen, voorheen werkzaam bij Lidl Nederland waar hij leiding gaf aan diverse projecten, waaronder de implementatie van statiegeld op kleine plastic flesjes en blikjes, kijkt ernaar uit om met het toegewijde team van Statiegeld Nederland samen te werken. “Tijdens mijn betrokkenheid bij de uitbreiding van het statiegeldsysteem bij Lidl heb ik nauw samengewerkt met het team van Statiegeld Nederland. Ik ben enthousiast om gezamenlijk verder te bouwen aan een duurzaam en toekomstbestendig statiegeldsysteem in Nederland”, aldus Hillen.

Consumenten moeten op meer plekken statiegeld kunnen terugkrijgen voor hun plastic drankflessen- en flesjes. Dat is de inzet van het Afvalfonds Verpakkingen, nu is gebleken dat te veel kleine flesjes nog niet worden ingeleverd. Er zullen 5.400 extra inleverpunten worden gerealiseerd, niet alleen in en rond supermarkten, maar ook op andere drukbezochte locaties zoals onderwijsinstellingen, de NS, horecagelegenheden, dagattracties, winkelcentra, festivals, stranden en luchthavens.

Hester Klein Lankhorst, algemeen directeur van het Afvalfonds Verpakkingen, benadrukt het belang van de samenwerking met Statiegeld Nederland: “Statiegeld Nederland gaat voor ons deze uitdaging aan. De ervaring die Jeroen met zich meebrengt is van onschatbare waarde. Verder blijven we de consument met landelijke campagnes en activiteiten stimuleren om statiegeldverpakkingen terug te brengen. Gedragsverandering vergt tijd, maar we hebben het volste vertrouwen dat consumenten het statiegeldsysteem op plastic flessen (en blikjes) binnen enkele jaren volledig omarmen.”

Samen werken Statiegeld Nederland en het Afvalfonds aan de ontwikkeling van een toekomstbestendig statiegeldsysteem, een systeem dat decennialang effectief moet functioneren als een essentiële pijler voor een circulaire economie.

www.statiegeldnederland.nl